1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 22 kez ameliyat olmuş, haberi yok!
22 kez ameliyat olmuş, haberi yok!

22 kez ameliyat olmuş, haberi yok!

Rize'de Resul Doğan isimli kişi 22 kez ameliyat olup binlerce kez tedavi gördüğünü SGK'dan kendisine gelen mektupla öğrendi.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Sağlık sektöründe yaşanan suiistimal ve yolsuzlukların önüne geçmek isteyen SGK, geçtiğimiz aydan itibaren yıllık sağlık harcaması 10 bin YTL'nin üstüne çıkan SGK'lılara mektup göndererek yapılan sağlık harcamaları hakkında bilgi istemeye başladı.

Uygulama kapsamında Rizeli Resul Doğan'a (58), SGK tarafından 2008 yılı içerisinde yapmış olduğu görünen 19 bin TL'lik sağlık harcamaları soruldu.

SGK tarafından Doğan'a gönderilen mektupta 2008 yılı içerisinde 22 kez ameliyat olduğu, kendisi için 183 adet tıbbı malzeme alındığı, 3 bin 893 kez tedavi gördüğü bildirildi.

Mektupta Doğan'dan bu hizmetler karşılığında SGK tarafından 19 bin TL harcama yapıldığı hatırlatılarak harcamalar hakkında bilgi istendi.

Mektup eline geçince şok yaşayan Doğan, 22 kez ameliyat olup binlerce kez tedavi olduğunu gelen mektupla öğrendiğini belirterek "29 yıl çalıştım. 11 yıldır emekliyim. Hayatım boyunca bir kez anjiyo oldum. Kalbime stent takıldı. Bunun dışında hiçbir ameliyat geçirmedim" şeklinde konuştu.

Doğan, kendisine gelen mektupta da belirtildiği gibi gerçek dışı bu sağlık harcamalarını SGK'ya fatura eden sağlık tesisleri, optisyenler ve eczaneler hakkında yasal işlem başlatılabilmesi için SGK Rize İl Müdürlüğü'ne başvurduğunu kaydederek "Hatanın düzeltilip benim üzerimden SGK'dan haksız kazanç elde edenler hakkında yasal işlem başlatılması için Rize İl Müdürlüğü'ne gittim. Daha sonra bir dilekçe yazarak konuyu faks ve mektup ile SGK Genel Müdürlüğü'ne bildirdim" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum