1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 23 Nisan'da çocuklar rengârenk
23 Nisan'da çocuklar rengârenk

23 Nisan'da çocuklar rengârenk

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Rize ve ilçelerinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Rize’deki kutlama programı Yeni Şehir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirildi. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okunarak başlayan etkinlikte Rize Valisi Ersin Yazıcı, İl Jandarma Komutanı Albay Semih Coşkun ve Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap öğrencilerin bayramını kutladılar. 

23nisan02-001.jpg

Etkinlikte günün anlam ve önemini anlatan şiirler okundu. Halk oyunları gösterileri sunuldu. Rize Atatürk İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan saha etkinlikleri gösterildi. Savunma sporları üzerinde eğitim gören öğrenciler mini bir gösteri yaptı.

23nisan03-001.jpg

23 Nisan konuyu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Atatürk İlköğretim Okulu Korusu hazırladığı türküleri söyledi. ‘Türkiyem’ isimli türküye Vali Ersin Yazıcı başta olmak üzere üst düzey bürokratlarda katılarak eşlik ettiler. Vali Yazıcı daha sonra Gürcistan’dan etkinliğe katılan çocuklarla görüşüp hatıra fotoğrafı çektirdi.

23nisan04.jpg

PAZAR'DA RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Pazar’da ise sabah 09.30’da Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreninin ardından kutlamalara Pazar Mehmet Akif Pirim Spor Salonu’nda devam edildi.

Bu yıl Pazar’daki törenlerin organizasyonu, Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu tarafından gerçekleştirildi.

23nisan01.jpg

Kaymakam Selçuk Aslan’ın yurtdışı ziyaretinde olması nedeniyle katılamadığı törence Rize Vali Yardımcısı Emre Nebioğlu, Garnizon Komutanı Mustafa Çelik ve Belediye Başkanı Ahmet Basa, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, günün anlam ve önemine binaen yaptığı konuşmada, 23 Nisan’ın bayram olma sürecini anlattı.

23 temalı şiirlerin öğrenciler tarafından okunmasının ardından Ahmet Mesut Yılmaz İlkokulu öğrencileri ve Anaokulu sınıfı öğrencilerinin katıldığı gösteriler gerçekleştirildi. Kutlama programı halk oyunları ekibinin gösterilerinin ardından sona erdi.

ÖRNEK KÖYÜ’NDE COŞKULU 23 NİSAN KUTLAMASI

ornek10.jpg

Bu arada pazar Örnek Köyü Derneği bir ilke imza atarak, Örnek Köyü’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Şenliği düzenledi.

ornek9.jpg

Köy Muhtarlığı öncülüğünde, onarılarak köy halkının hizmetine sunulan eski köy okulunun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte; Dernek Başkanı Kerim Bayraktutan günün anlam ve önemine ilişkin kısa ve özlü bir konuşma yaparak; Mustafa Kemal Atatürk’ün, Ulusal Egemenliğe ve çocuklara verdiği önemi anlattı ve çocukların 23 Nisan Bayramını kutladı.

ornek8.jpg

Dördüncü sınıf öğrencisi Ekin Sayın tarafından sunuculuğu yapılan etkinlikte; hazırladıkları en güzel 23 Nisan şiirlerini sunan çocuklar, çeşitli yarışmalarla da izleyenlere güzel ve eğlenceli saatler yaşattılar.

ornek7.jpg

Köy Muhtarı Özen Kantoğlu ve Metin Posta’nın da birer konuşma yaparak 23 Nisan günü kutladığı etkinliğe katılan tüm çocuklara, Dernek Başkanlığı tarafından yaş gurupları göz önüne alınarak kitap ve çeşitli sürpriz armağanlar hediye edildi.

ornek6.jpg

Program, yapılan ikramlarla son buldu.

ornek5-001.jpg

galeri.gif

video1.png

ornek4-001.jpg

ornek3-001.jpg

ornek1-003.jpg

ornek2-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız