1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 3 ilde Yelkovan operasyonu
3 ilde Yelkovan operasyonu

3 ilde Yelkovan operasyonu

Rize, İstanbul ve Adana emniyetinin ortaklaşa yaptıkları operasyonlarda Sarp kapısından yurda kaçak sokulan 8 bin 600 adet saat ele geçirildi.

A+A-

Rize İl Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan basın açıklamasında Sarp Gümrük'ten yurda kaçak olarak sokulan piyasa değeri 150 bin YTL tutarında toplam 8 bin 600 adet kol saatinin Çayeli, Adana ve İstanbul'da yapılan ortak operasyonlarla ele geçirildiği belirtildi. 
Teşekkül halinde gümrük kaçakçılığı yaptıkları gerekçesiyle toplam 5 şahısın yakalandığı, Rize'de yakalanan 1'i yabancı uyruklu 2 kişinin ise tutuklandığı belirtildi.

Rize İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan basın açıklaması: 
Çayeli İlçe Emniyet Müdürlüğü, Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstanbul ve Adana Emniyet Müdürlüklerince 24.03.2008 tarihinde ortaklaşa yapılan YELKOVAN adlı operasyon kapsamında, Ülkemize Sarp Sınır Kapısından kaçak yollarla giriş yaptığı tespit edilen yabancı menşeli kol saatlerinin Otobüs ve Kargo firmaları vasıtasıyla başta İstanbul, İzmir ve Adana illeri olmak üzere çeşitli illere gönderildiği ve ülkemizin yüklü miktarda vergi kaybına uğradığının tespit edilmesi üzerine; Çayeli İlçesinde 1' i Gürcistan Uyruklu 2 şahıs yakalanmış ve şahıslardan; 5000 adet gümrük kaçağı kol saati, İstanbul ili Esenler otogarında yapılan operasyonda 2 şahıs yakalanmış ve şahıslardan; 600 adet gümrük kaçağı kol saati, Adana ilinde yapılan operasyonda toplam; 3000 adet gümrük kaçağı kol saati elde edilmiştir.
Yapılan operasyonlar sonucunda piyasa değeri 150 bin YTL tutarında Toplam 8600 adet gümrük kaçağı kol saatine el konulmuştur. Teşekkül Halinde Gümrük Kaçakçılığı yapan toplam 5 şahıs yakalanmış, ilimizde yakalanan 1'i yabancı uyruklu 2 şahıs tutuklanmıştır.
Yasadışı Faaliyet gösteren tüm Organize Suç Örgütü faaliyetlerine karşı çalışmalarımız hassasiyetle sürdürülmektedir.
Kamuoyunun bilgisine sunulur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız