1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. 3 yıldır barakada yaşıyorlar
3 yıldır barakada yaşıyorlar

3 yıldır barakada yaşıyorlar

3 yıl önce evleri yanan ve barakada yaşam mücadelesi veren aile kendilerine uzanacak bir yardım eli bekliyor.

A+A-

ZİYA AKYILDIZ
Artvin'in Ardanuç ilçesinde 3 yıl önce çıkan yangında evlerini kaybeden Babacan ailesi, daha sonra aynı ilçeye bağlı Yolüstü köyünde 35 yıllığına kiraladıkları bir arazide yaşamaya başladı.

Etrafı naylon ve tenekelerle kapatılan, zemini toprak, tek odalı barakada yaşayan Babacan ailesi, 3 yıldır kışın soğukla, yazın da haşerelerle mücadele ediyor.

Yangında evlerini kaybettikten sonra çok sıkıntı çektiklerini belirten baba Vural Babacan, yapacak başka bir şeyleri olmadığı için bu duruma katlandıklarını söyledi.

Evi yandıktan sonra çalmadık kapı bırakmadığını, aldığı yardımlarla ailesine baktığını anlatan Vural Babacan, tek isteğinin içerisinde güvenle oturacakları bir ev olduğunu dile getirdi.

Barakada yaşamın çok zor olduğunu ifade eden Babacan, bazen rüzgardan bazen kardan barakanın yıkıldığını, çocukların ise geceleri uyumaya korktuğunu söyledi.

Zor şartlar altında bir hayat sürdüklerini anlatan anne Nermin Babacan, "Kışın kar ve tipiden, yazın da akrep ve yılanlardan korunmaya çalışıyoruz. Gerçekten çok zor durumdayız. Birilerinin yaşadığımız bu sefaleti görmesini ve bize yardım etmesini bekliyoruz" dedi.

Ailenin kızı Tülay'ı ise en çok maddi imkansızlıklar sebebiyle okula gidememesi üzüyor. 6 kişilik Babacan ailesi, Ardanuç ilçesinin Yolüstü köyündeki barakalarında kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum