1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 33 bin dolar bozdu, öğrenciye 45 gün yemek kazandı!
33 bin dolar bozdu, öğrenciye 45 gün yemek kazandı!

33 bin dolar bozdu, öğrenciye 45 gün yemek kazandı!

Pazar’da 71 yaşındaki gurbetçi vatandaş yastık altındaki 33 bin dolarını bozup, kampanya düzenleyen ilçedeki lokantadan kazandığı 45 gün bedava yemek promosyonunu da üniversite öğrencisine bağışladı.

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan'ın yastık altındaki dövizlerin TL'ye çevrilmesi yönündeki isteği üzerine Rize Pazarlı gurbetçi vatandaş, Almanya’da kazanıp yastık altında sakladığı 32 bin 700 dolarını bozdurdu.

kamp2-004.jpg

İlçedeki bir lokantada 10 bin dolar bozana 15 gün ücretsiz yemek kampanyasına katılan 71 yaşındaki Müslim Genç, 45 günlük bedava yemek promosyonunu da bir üniversite öğrencisinin faydalanması için bağışladı.

50 sene yurtdışında çalıştığını söyleyen Müslim Genç, “Para bulunur ama devlet bulunmaz. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine yurtdışında çalışırken kazandığım 33 bin 700 doları bankaya gidip bozdurdum. Yine ilçemizde döviz bozmaya teşvik için düzenlenen kampanyayı duydum. Bundan da bir üniversite öğrencimiz faydalansın diye makbuzumu buraya getirdim. O da 45 gün bedava yemek kazandı. Hem ben rahatladım hem ülkem kazandı hem de öğrencimiz. Çok mutluyum. Herkesin de artık bu yabancı para varsa yastık altında elinden çıkarması gerektiğini düşünüyorum. 50 yıl yurtdışında çalıştım. Gitmediğim Avrupa ülkesi kalmadı. Bizim ülke gibi cennet vatan yok. Ülkemizin kıymetini bilelim. Devletimize sahip çıkalım. Bize düşmanlık edenlerin parasını saklamayalım” dedi.

kamp1-005.jpg

Bu arada ilçede lokantacılık yapan Yahya Terzi ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı çağrı ile kendilerinin de bir kampanya düzenlediğini ifade ederek, “Usta Kebap Lokantası olarak 100 dolar bozana çorba ile başlatıp 10 bin dolar bozana da 15 gün bedava yemek kampanyamız ile biz de Cumhurbaşkanımızın isteğine destek veriyoruz. 2 gündür yoğun bir şekilde dolarını bozan makbuzu ile geliyor. Gurbetçi amcamız da 32 bin 700 dolar bozarak geldi. Yaklaşık 45 gün bir üniversite öğrencimize bedava yemek vereceğiz. Herkes bu vatan millet mücadelesinde elinden gelen fedakarlığı yapmalıdır. Benim dolarım yok yemeğim var. Böyle katkı sunuyorum. Doları olan bozsun. Olmayan bozana destek olsun.” diye konuştu.

video1.png


Pazar'da dolar bozma furyası! paylaşan: pazar53

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
28 Yorum