1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 4 gündür Rize'de hazine arıyorlar
4 gündür Rize'de hazine arıyorlar

4 gündür Rize'de hazine arıyorlar

Rize'de, 5 gün önce başlayan define kazısında, kazı izni için verilen 4 günlük süre dolarken, şuana kadar herhangi bir defineye ulaşılamadı.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT
Rize’nin Güneysu ilçesi İslahiye köyünde 5 gün önce başlayan define kazısında, kazı izni için verilen 4 günlük süre dolarken, şuana kadar herhangi bir defineye ulaşılamadı.

İlçenin İslahiye köyünde 5 gün önce Dursun Topçu’ya ait bir arazide define gömülü olduğu iddiaları üzerine Rize Müze Müdürlüğü’nden alınan resmi izin ile define kazısına başlanılmıştı.

4 gün boyunca kazma ve kürek ile yapılan kazı çalışması sonuç vermedi. Çay bahçesinde yapılan kazıda geniş bir alanın kazılmış olmasına rağmen iddia edilen defineye ulaşılamadı.

Kazı için verilen dört günlük süre ise sona erdi. Defineden umudunu kesmeyen Topçu, kazıya devam etmek için Rize Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’nden kazı için 4 günlük ek süre istedi. Kazı izninin verilmesi ile önümüzdeki günlerde de define kazısına devam edilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız