1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 6. Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı
6. Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı

6. Rize Tanıtım Günleri için geri sayım başladı

Rize Tanıtım Günlerinin bu yıl; 19 – 22 Mart 2015 tarihleri arasında altıncısı yapılacak.

A+A-

2010 yılından beri Ankara, Ulus, Hipodrom’daki Atatürk Kültür Merkezi’nde; “Rize Tanıtım Günleri” yapılıyor. Tanıtım günlerinin bu yıl; 19 – 22 Mart 2015 tarihleri arasında altıncısı yapılacak.

ankara-rize-gunler4.jpg

Rize Valiliği tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığından talep edilerek “Rize Tanıtım Günleri” için tahsis edilen mekan yoğun bir çalışma ile 6. Rize Günleri için hazırlanıyor.

ankara-rize-gunleri3.jpg

Bu etkinliğin organizasyonu son 2 yıldır Fatih İslam Karaoğlu Başkanlığındaki Ankara Rizeliler Derneği tarafından yapılıyor. Geçen yıl 5’incisi yapılan “Uluslararası Rize Tanıtım Günleri” etkinlik süreci boyunca yaklaşık 450 bin kişiyi ağırlamıştı.

ankara-rize-gunleri2.jpg

Ankara’da yaşayan, Rizeli olmayan, yüzbinlerce vatandaşın yoğun bir ilgi ile, akın akın ziyaret ettiği etkinlik amacına ulaşmış, Rize’nin tanıtılması için önemli bir katkı sağlanmıştı. Sade vatandaşların yanı sıra başkentteki yabancı misyonun, Rizeli olsun, olmasın, sivil toplum örgütlerinin, derneklerin, Rizeli siyasetçi, bürokrat ve iş adamları yoğun bir katılımla destek verdiği etkinliğin en önemli kazanımı, daha önceki etkinliklerde gerçekleştirilemeyen, fakat bu etkinlik sonrası elde edilen gelirle Kızılay, İnkılap Sokak, No:22/16 adresinde yaklaşık 200 m2’lik bir teras katın satın alınarak Ankara Rizeliler Derneğinin mülkiyeti olarak Rizelilerin hizmetine sunulmuş olması. Hamamönü’ndeki Rize Konağının yeniden tefriş edilerek hizmete sunulması ayrı bir kazanım olarak öne çıktı.

Ankara Rizeliler Derneği Yönetim Kurulundan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“6. Rize Günlerine” hazırlanan Fatih İslam Karaoğlu Başkanlığındaki Ankara Rizeliler Derneği, etkinlik için; Cengiz Ekşioğlu koordinatörlüğünde bir tertip komitesi oluşturmuştur. Bu komite de Dernek Sekreteri Hızır İnan, Saymanı Turgay Şanal, Başkan Yardımcıları İlhami Hoşver, Hanefi Günaydın, İhsan Uzun, Yönetim Kurulu Üyeleri Hulusi Nurhan Bulak, Metin Aydın, Hamit Zehir yer aldılar. Çalışmaların her aşaması, geniş katılımcı, demokratik, şeffaf, hesap verilebilen bir atmosferde yürütüldü. Komite yaptığı çalışmalarla ilgili olarak; diğer Başkan Yardımcıları; Musa Abay, İdris Kansızoğlu, İbrahim Kartal, Nilüfer İpek, Yönetim Kurulu Üyeleri; Prof. Dr. Nurettin Parıltı, İbrahim Haberal, Emine Akın, Nermin Kömürcü, Hüseyin Dizdaroğlu, Cemil Armağan, Av. Muhammet Yasin Kayıkçı, Gençlik Kolu Başkanı Zafer Küçük, Kurucu Başkan Veysel Atacan, Ardeşen Dernek Başkanı Ahmet Üstoğlu, Güneyce Vakfı Başkanı Kamil Günaydın, Çayeli Dernek Başkanı Galip Karaoğlu, Denetim Kurulu Başkan ve Üyelerimiz Cevat Çiçek, Bahattin Karagöz, Yakup Yılmaztürk,  Çay Çiçeği Kültür Sanat Topluluğu Başkanları Demet Aydın, Gül Güldü, üyeler Fatma Akyıldız, Melek Günaydın, Nermin Kara Yıldız ve ismini zikretmediğimiz, toplantılarımıza o sırada dışarıdan katılan kim var ise, rutin zamanlarda yapılan geniş katılımlı toplantılarda, sürecin işleyişi, yapılan çalışmalar hakkında bu katılımcılara bilgi verildi. Çalışmalarda gençlerimiz başta olmak üzere, çeşitli görevler verilerek geniş bir çalışma ekibi sürece dahil edildi. Rize, İstanbul ve fuar alanının tertip ve dizaynı ile ilgili çalışmalar çoğunlukla Hulusi Nurhan Bulak tarafından yürütüldü.

Gelinen son aşamada Atatürk Kültür Merkezi 6. Rize Günleri’ne hazırdır.

Rize Valiliğimiz başta olmak üzere, Rize Belediye Başkanlığımız, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Ziraat, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Rize’deki Sivil Toplum Örgütlerimiz, Derneklerimiz, Esnaflarımız, Rize’deki tüm Kaymakamlıklar, Belediye Başkanlıkları açtıkları stantlarla, Rize’nin yöresel, otantik ürünlerini ziyaretçilerin izlenimine sunacaklardır.

Gün boyu kemençe ve tulum ile horonlar oynanacak, yerel ve popüler sanatçılarımız konserler vereceklerdir.

Konser Programı:
19 Mart Perşembe Saat 16.00’da Hakkı Çamlı, 18.00’de Volkan Karaoğlu.
20 Mart Cuma Saat 16.00’da Lütfi Güner, 18.00’de Faik Pala.
21 Mart Cumartesi Saat 16.00’da Bülent Aslan, 18.00’de Resul Dindar.
22 Mart Pazar Saat 14.00’de Temel Kandemir, 16.00’da Reşat Karaoğlu, 18.00’da Murat Köse.

Programın resmi açılış töreni:

19 Mart Perşembe günü, saat 10.30’da başlayacak, açılış konuşmaları ile devam edecek ve saat:11:00 deki teşekkür plaketleri verilerek sonuçlandırılacaktır.

20 Mart Cuma günü, saat 14.00 da da Tur Operatörleri ile Rize Valiliği Standında Turizm Konulu Toplantı yapılacaktır.

Açılış törenimize; Gümrük ve Ticaret Eski Bakanımız, Rize Milletvekili Hayati Yazıcı. Adalet Bakanımız Kenan İpek. Rize Milletvekillerimiz Hasan Karal, Nusret Bayraktar, Rizeli Milletvekillerimiz İsmail Safi, Zelkif Kazdal ile Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, organizasyonun ev sahibi Rize Valimiz Ersin Yazıcı, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Reşat Kasap ile tüm ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları katılacaktır.

Açılışta yüzlerce Rizeli ve Rizeli olmayan, siyasetçi, bürokrat ve iş adamının katılması, etkinlik süreci boyunca da, yaklaşık 500 bin kişi ziyaretçi beklenmektedir.

Doğa Turizminin ve Çayın Başkenti Rize’nin; turizm, ekonomik ve kültürel, tüm değerleriyle bir kez daha yoğun bir programla tanıtılacağı, Rizelilerin hoşgörü, samimiyet ve misafirperverliğinin görüleceği 6. Rize Günleri’ne tüm Ankara’da ve çevre illerde yaşayan vatandaşlarımızı bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum