1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 63 YAŞINDA BİLGİSAYAR İLE TANIŞTI
63 YAŞINDA BİLGİSAYAR İLE TANIŞTI

63 YAŞINDA BİLGİSAYAR İLE TANIŞTI

Rize’de bilgisayar kullanmayı bilmediği için sürekli sorunlar yaşayan 63 yaşındaki Mustafa Arıcı, yazıldığı kursta bilgisayar kullanmayı öğreniyor.

A+A-

Artık neredeyse hayatın her anında bilgisayar kullanmanın zorunlu hale gelmesi, Rize’de yaşayan 63 yaşındaki işçi emeklisi Mustafa Arıcı’nın karşısına bir sorun olarak çıktı.

bilg1.20150420181351.jpg

63 yaşına kadar bilgisayar kullanma ihtiyacı duymayan Arıcı, karşılaştığı sorunları aşmak ve hayatını kolaylaştırmak için bilgisayar kullanmayı öğrenmeye karar verdi. Bilgisayar kullanmayı öğrenmek için Halk Eğitim Merkezi’ne bağlı bir kursa kayıt yaptıran Arıcı, “Bilgisayar kullanmayı bilmemem son zamanlarda bana sorunlar çıkarttı. Devlet kurumları bile artık birçok işlemin bilgisayar üzerinden yapılmasını istiyor. Bu nedenle bilgisayar kullanmayı öğrenmek istedim. Becerebildiğim kadar haber sitelerine de giriyorum. Yardım eden olursa sosyal paylaşım sitelerine de giriyorum” dedi.

bilg2.jpg

Arıcı’nın kendisine göre çok genç olan sınıf arkadaşları ise, “Yaşı bizden ilerde de olsa iyi anlaşıyoruz. Sınıfımıza renk katıyor. Çok azimli. Bazen yorgun düşüyor. Yorgun düşünce sınıfta uyuyor” dediler

Sınıf hocası Elif Aydın, “Çok arzulu bir öğrencimiz. Bilgisayar kullanmayı çok istiyor. Yaşı dolayısı ile zaman zaman yorgun düşüyor, o zamanlar da sınıfta uyukluyor. Biz kendisinden memnunuz. Eğitimin yaşı yok. Bize bunu gösterdi” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum