1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 8 yakın; bir komşu etmedi
8 yakın; bir komşu etmedi

8 yakın; bir komşu etmedi

7 gönüllü yakını organ bağışladı ancak uymadı. Yeğeninin dokusu uydu ancak o da vaz geçti. Rizeli Halit Erdoğan'ın yüzünü komşusu güldürdü.

A+A-

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 3 aydır organ nakli için uygun karaciğer bekleyen Rizeli Halit Erdoğan’ın (50) yüzüne şans sonunda güldü. Şu ana kadar 7 yakınının gönüllü olmasına rağmen uygun donörü bulunamayan, son olarak ta yeğeninin tüm testleri olumlu çıkmasına rağmen son anda vazgeçmesi üzerine büyük hayal kırıklığı yaşayan Erdoğan’a şans dokuzuncuda güldü.
Komşu komşunun ciğerine muhtaçtır!
Erdoğan’a bu kez karaciğerinden bir parça vermek üzere komşusu Hasan Baraz (42) gönüllü oldu. Testler de olumsuz bir durum görülmemesi üzerine nakile karar verildi. Kendisine 2 sene önce Rize SSK’da Hepatit B’ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu açıklayan 27 yıllık evli ve 4 çocuk babası Halit Erdoğan, “Tedavim bir süre İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde devam etti. Ancak ilaç tedavisinden olumlu bir sonuç alınamayınca doktorlarım iyileşmem için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Bunun üzerine nakil için organ nakli konusundaki başarılarını takip ettiğim Ege Üniversitesi’ne gelmeye karar verdik” dedi.
Son 3 aydır Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde nakil için uygun karaciğer beklediğini açıklayan Erdoğan, “Ailemden ve yakınlarımızdan 7 kişi nakil için gönüllü oldu. Ancak yapılan testler de hiçbirinden olumlu sonuç çıkmadı. Son olarak yeğenim gönüllü olmuştu. Testler pozitif olmasına rağmen son anda ameliyattan vazgeçti. Tam tüm ümidimi kaybetmişken İstanbul’daki komşumuz Hasan Baraz gönüllü olmak istediğini söyledi. Herhangi bir engelle karşılaşmayınca nakile karar verildi” diye konuştu. Şansın kendisine bu kez güldüğünü açıklayan Erdoğan, “Komşumuz sayesinde inşallah sağlığıma kavuşacağım. Kendisine bir hayat borçluyum. Çok mutluyum” dedi. Bir insanı yeniden sağlığına kavuşturacak olmanın çok güzel bir duygu olduğunu ifade eden 16 yıllık evli ve tek çocuk babası Hasan Baraz, “Umarım herşey yolunda gider ve hastamız eski sağlıklı günlerine geri döner” diye konuştu. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki nakil Doç.Dr.Murat Kılıç, Doç.Dr.Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi’den Prof.Dr.Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız