1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 84 yaşında tulumla huzur buluyor!
84 yaşında tulumla huzur buluyor!

84 yaşında tulumla huzur buluyor!

Foça'da yaşayan 84 yaşındaki Hemşinli Etem Mete, tulum çalarak huzur bulduğunu söyledi.

A+A-

CEM ULUCAN
İzmir'in Foça ilçesinde yaşayan 84 yaşındaki Etem Mete, tulum çalarak stresten kurtulduğunu söyledi.

Boş zamanlarında bazen evinin bahçesinde bazen Foça sahilinde bir bankın üzerinde tulumunu saatlerce hiç yorulmadan çalan Etem Mete, tulum çalarak huzur bulduğunu anlattı.

4 çocuğu, 4 de torunu olan Etem Mete, aslen Rize'nin Hemşin ilçesinde doğduğunu ve tulum çalma merakının çocukluk yıllarından geldiğini belirterek "Şimdiki gençler de gitar çalma merakı var, ben de tulum tutkusu. Tulum çalarak yaşamın tüm zorluklarını unutuyorum" dedi.

Tulum çalmasını birçok kez torunlarına da öğretmek istediğini belirten Etem Mete; şöyle konuştu: "Uzun yıllar önce ailem Karadeniz'den buralara göç etti. 14 yaşında geldiğim Foça'dan bir tek vatani görevimi yapmak için ayrıldım. Neredeyse hayatımın tümü bu yörede geçti. Foça'da Atatürk Mahallesi'nin 4 dönem muhtarlığını yaptım sonra emekli oldum. Çocukluk yıllarımda Karadeniz yaylalarında çalmasını kendi kendime öğrendiğim tulumdan hayatım boyunca hiç vazgeçmedim. Çocuk iken tulum çalmak bana nasıl heyecan veriyorsa bugünde bu yaşımda olmama rağmen aynı heyecanı yaşıyorum. Beni görenler amca sen bu tulumu çalmaktan bıkmıyor musun diye soruyorlar. Ben de bu soruyu soranlara insan huzur bulduğu bir uğraştan neden bıksın diye cevap veriyorum. 40 yıl önce kendi ellerimle yaptığım tulumu çalmak benim ömrüme ömür katıyor."

76 yaşındaki eşi Kezban Mete ise eşinin tulum çalmasından hiç şikayetçi olmadığını söyledi. Kezban Mete, bu uğraşın eşini hayata bağladığını anlattı.

28391

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum