1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. AB'den Türkiye'ye PKK darbesi!
AB'den Türkiye'ye PKK darbesi!

AB'den Türkiye'ye PKK darbesi!

Türkiye, sınır ötesi operasyonu tartışırken Avrupa Adalet Divanı'ndan çıkan karar şok etkisi yaptı. İşte altında çok şey aranacak o karar:

A+A-

Reuters'in haberine göre, Avrupa Adalet Divanı, Osman Öcalan'ın 2005 yılında PKK'nın Avrupa Birliği terör örgütü listesinden çıkarılması için açtığı davayı kabul edilebilir buldu...
Kararda Öcalan'ın PKK'nın listeden çıkarılması için başvuru hakkı bulunduğu belirtildi... Bu kararla Avrupa Adalet Divanı, AB'nin iki numaralı mahkemesinin 2005 yılındaki kararını geçersiz kıldı.
Açıklanan kararda "Birinci asliye mahkemesi PKK'nın terör örgütü listesinde yer alışını yeniden gözden geçirmelidir" denildi.
Bu kararla PKK'nın AB terör örgütü listesinden çıkarılması için adalet divanına dava açılabileği anlamına geliyor. Avrupa Birliği PKK'yı 2002 yılında terör örgütü listesine almış ve Avrupa'daki malvarlığını dondurmuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum