1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Acara Başkanı, Rize'de Gürcülerle ilgili konuştu
Acara Başkanı, Rize'de Gürcülerle ilgili konuştu

Acara Başkanı, Rize'de Gürcülerle ilgili konuştu

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, makamında ziyaret ettiği Rize Valisine bakın ne dedi:

A+A-

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, Rize Valisi Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti.
Akşam saatlerinde beraberindeki heyetle birlikte Rize Valiliği'ni ziyaret eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, burada Vali Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı tarafından karşılandı.
Rize Valiliği Onur Defteri’ni imzalayan Khabadze, daha sonra Yazıcı ile makamında görüştü. Vali Ersin Yazıcı burada yaptığı açıklamada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “İlimize, çayın başkentine hoş geldiniz. İlişkilerimiz bilindiği gibi çok yoğun bir şekilde devam ediyor. İlişkilerimiz iyi olan bu ülkenin yöneticileri ile bir arada olmaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum” dedi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Khabadze, Türkiye’de yaşayan Gürcüler'in çalışma izni almakta güçlük çektiklerine ifade ederek “Türkiye’de çalışan vatandaşlarımız var. Onların burada çalışma izinleri alması gerçekten çok zor. Ancak Vali başta olmak üzere idarecileriniz onlara sürekli destek veriyorlar. Yardımcı oluyorlar. Bizim vatandaşlarımızı kendi vatandaşlarından ayırmıyorlar. Bundan dolayı huzurunuzda Vali beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE-RUSYA YAKINLAŞMASI ENDİŞELENDİRMİYOR
Türkiye-Rusya arasındaki yakınlaşmanın Gürcistan - Türkiye ilişkilerini nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruyu cevaplayan Khabadze, bu yakınlaşmanın kendilerini endişelendirmediğini ifade ederek “Ekonomik ilişkilerin gelişmesi ülkeleri birbirine daha da yaklaştırır. Bizim için Türkiye-Rusya ilişkilerinden çok kendi jeo-politik ilişkilerimiz önemlidir. Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler bizi fazla etkilemez. Türkiye ile Rusya arasındakine benzer enerji anlaşmaları Gürcistan ile de var. Bu ilişkileri sadece rekabet açısından değerlendirebiliriz. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesi açısından bizim her hangi bir endişemiz yok. Gürcistan ile Türkiye arasında 2 milyar’a yaklaşan bir enerji yatırımı var. Asıl önemli olan ülkelerin enerji ve ekonomik açıdan bağımsız olmasıdır. Biz Gürcistan olarak, maalesef petrol ve doğal gazımız olmadığı için HES’ler inşa ediyoruz” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum