1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Açıköğretim Lisesi mezunları diploma aldı
Açıköğretim Lisesi mezunları diploma aldı

Açıköğretim Lisesi mezunları diploma aldı

Rize’de Açıköğretim Lisesi'nden (AÖL) mezun olan öğrencilere, düzenlenen törenle diplomaları verildi.

A+A-

İlköğretimini tamamlayan ancak orta öğretime devam etmeyenler ile orta öğretimden ayrılanlara öğrenim görme fırsatı vermek, ortaöğretim düzeyinde fırsat ve imkân eşitliğine, toplumun eğitim seviyesinin yükseltmesine ve güçlendirmesine katkı sağlayan ve öğrencileri yükseköğretime hazırlamayı amaçlayan Açıköğretim Liseleri mezunlarının diplomaları düzenlenen törenle verildi.

diploma5.jpg

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen diploma törenine,  Vali Ersin Yazıcı’nın yanısıra Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açıköğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici, İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, İl Müftüsü Yusuf Doğan ve kurum müdürleri ile Açıköğretim Lisesi mezunları katıldı.

diploma1.20141223214550.jpg

İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş diploma töreninin açılışında yaptığı konuşmada; Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu’nun çeşitli sebeplerle okula gidememiş veya okulunu yarım bırakmış öğrencilere eğitimlerini tamamlamaları için büyük bir fırsat sunduğunu belirterek Açıköğretim Liseleri mezunları için bu törenin ilk defa yapıldığını söyledi.

diploma2.jpg

Durmuş, “Rize’de Açıköğretim ya da yaygın eğitime kayıtlı toplam 5 bin 153 öğrencimiz bulunmaktadır. Bu yıl 2014–2015 eğitim-öğretim yılının birinci döneminde toplam 1668 öğrencimiz açık liseyi bitirerek diploma almaya hak kazanmıştır. Bakanlığımızın tespitleri ile Ordu, Edirne, Niğde ve Rize’nin de dâhil olduğu 4 ilde diploma töreni yapılmaya karar verilmiştir. ” diye konuştu.

diploma3.jpg

Vali Ersin Yazıcı ise, “Bugün, çeşitli nedenlerle ilköğretimi bitirip liseye devam edememiş vatandaşlarımız Açık Öğretim Lisesi diplomalarını alacaklar. Kendilerini kutluyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum.” dedi.

Ülkenin geleceğinin iyi eğitim almış gençlere bağlı olduğunu da vurgulayan Vali Yazıcı, “Rize’de eğitim düzeyinin daha yukarılara çıkması için çabalıyoruz. Herhangi bir nedenle örgün eğitime devam edememiş ya da örgün eğitimin dışına çıkmış bireylere, eğitime devam hakkı tanıması açısından Açıköğretim Kurumları büyük bir boşluğu doldurmaktadır.” diye konuştu.

diploma4.jpg

Konuşmaların ardından Açıköğretim Lisesi mezunlarına diplomaları Vali Ersin Yazıcı, Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Açık Öğretim Daire Başkanı Mehmet Zeki Başyemenici ve İl Millî Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından verildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız