1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Adalet Bakanı Kasırga Rize'de
Adalet Bakanı Kasırga Rize'de

Adalet Bakanı Kasırga Rize'de

Memleketi Rize'ye gelen Adalet Bakanı Fahri Kasırga, Pazar Hamidiye'deki bölge adliyesi inşaatında da incelemelerde bulunacak.

A+A-

Adalet Bakanı Fahri Kasırga, eski müteahhit yüzünden yapımı aksayan Rize Cezaevi inşaatını bir an önce bitirmek istediklerini bildirdi.
Bakan Kasırga, çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'de, Vali Kasım Esen'i ziyaret etti.
Bölgedeki bakanlığına bağlı yatırımları yerinde görmek ve dost ziyaretinde bulunmak üzere kente geldiğini ifade eden Kasırga, kendisinin de Rizeli olduğunu dile getirerek, ''Rize'ye daha önce de geldim. Bundan sonraki sürecin ne olacağını tam bilemiyorum. Görevimin başındayken bu ziyareti gerçekleştirmek istedim'' diye konuştu.
Rize'de ve Trabzon'da Adalet Bakanlığının bazı yatırımları olduğunu hatırlatan Kasırga, ''Projeleri mahallinde görmek istedim. Rize Cezaevi müteahhit yüzünden yarım kaldı, inşaatı bitiremedik. Ama toparladık, tekrar ihale ettik. Şuanda çalışma devam ediyor. Rize Cezaevini bir an önce bitirmek istiyoruz. Pazar ilçesinde çok güzel bir adliye binasının temelini attık. Orasını çok önemsiyoruz. O bina, hem Pazar, hem Ardeşen, hem de Çamlıhemşin ilçelerinin adliyesi olacak. Üç ilçenin adliyesi olacak olan bu proje bizim için önemli. Bölgedeki bütün bu yatırımlarımızı yerinde görmek istiyorum.'' dedi.

Vali Esen, ziyaretin anısına Bakan Kasırga'ya serender maketi ile Rize bezinden dokunan çeşitli eşya hediye etti.
Daha sonra Rize Adliyesi'ne geçen Bakan Kasırga, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Özkorul ile makamında bir süre görüştü.
Kasırga, Rize Adliyesi'nde uygulamaya konan ''e-duruşma'' bildirim sistemini inceleyerek, adliye personelinin sorunlarını dinledi
Bakan Kasırga yarın da Pazar Hamidiye'de inşaatına başlanan bölge adliyesinde incelemelerde bulunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum