1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ADANA DEĞİL PAZAR FAKÜLTE KARPUZU!
ADANA DEĞİL PAZAR FAKÜLTE KARPUZU!

ADANA DEĞİL PAZAR FAKÜLTE KARPUZU!

RTE Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi'nde geçen yıl denemesi yapılan karpuzdan bu yıl yöreye uygun model belirlenince ortaya bu görüntü çıktı.

A+A-

Rize’nin Pazar İlçesi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi deneme bahçesinde yetiştirilen karpuzlar, irilik ve kaliteleriyle dikkat çekiyor.

karpuz2.20140922215624.jpg

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Seyis, geçen yıl araştırma amaçlı fidesini ekerek yetiştirdikleri karpuzlardan sonra bu yıl özel tohumlarla gerçekleştirdikleri ekimden yüzde yüz olumlu sonuç aldıklarını ifade ederek, “Geçen yıl Adana’da yetiştirilen karpuz fidelerinden adaptasyon olup olmayacağını deneme amaçlı 10 adet aldık. Haziran ayının ortasında dikmemize rağmen 10 kilonun üzerinde karpuzlar yetişmişti. Bu yıl ise getirdiğimiz tohumlarla denememizi tamamladık. Yaklaşık 20 kiloluk çok nefis karpuzlar yetişti. Bu yörenin insanı artık karpuzunu kendi tarlasında rahatlıkla yetiştirebilir. Üniversitelerin bir amacı da budur; yöre çiftçimize toprağına uygun ürün yetiştirmede yardımcı olmaya hazırız. Fakültemizde tarla ve bahçe bitkileri ile ilgili 2 bölümümüz mevcut. Yine yüksekokulumuzda da hem Organik Tarım hem de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümleri var. Yüksekokulumuzda kontenjanlarda doluluk oranı üst seviyede. Fakültemizde de geçen yıl eğitime başladık ve yavaş yavaş adaptasyonumuzu tamamlıyoruz. 25 Eylül’e kadar ek kontenjan kayıtları devam ediyor. Hem Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi ve hem de Pazar Meslek Yüksekokulunda ek kontenjanla öğrenci kayıtları devam etmektedir.” dedi.

karpuz1.20140922215657.jpg

İLGİLİ HABERLER:
Pazar MYO ve fakülteye ek yerleştirme başladı
ADANA KARPUZU PAZAR TOPRAĞINI SEVDİ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum