1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Adaylar bir bir ortaya çıkıyor
Adaylar bir bir ortaya çıkıyor

Adaylar bir bir ortaya çıkıyor

Rize'de aday adayları bir bir ortaya çıkmaya başladı. Rize'de MHP'den Cevat Çiçek ile CHP'den Hızır Telatar resmen adaylıklarını ilan ettiler.

A+A-

MHP’de Çiçek açacak
Erken Genel Seçim sürecinin resmen başlamasıyla Rize’de adaylıklar da yavaş yavaş belli olmaya başladı.
Milli Eğitim Bakanlığında müfettişlik, daire başkanlığı, genel müdürlük ve yurtdışı eğitim müşavirliği görevlerinde bulunan Cevat Çiçek 2003 tarihinde emekli olduğunu belirterek, “Türkiye’nin içinde bulunduğu konjonktürde bölgeme, ülkeme ve milletime hizmet için Milliyetçi Hareket Partisi’nden aday adaylığımı ilan ediyorum. Başvurumuzu bugün Ankara’ya giderek yapacağım. Hayırlı olur inşallah” dedi.
 
Aslankaya’dan sonra Telatar
Cumhuriyet Halk Partisi’nde ise İl Başkanı Mehmet Aslankaya’nın adaylığını açıklamasından sonra eski Pazar Belediye Başkanlarından Hızır Ali Telatar da adaylığını ilan etti.

İÜ Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünden mezun olan Telatar, 1983-84 döneminde Pazar Belediye Başkanlığı görevinde bulundu. Halen Uluslararası Nakliyeciler Derneği(UND)’nin Rize Temsilciliğini yapan Hızır Telatar, “Ülkemde gelişen şartları görünce partim olan CHP’den genel seçimler için milletvekilliği yolunda aday adaylığı başvurumu yapıyorum. Rize’de özellikle şoför esnafıyla yaklaşık 10 yıllık bir hukukumuz da oldu. Gerek kendi inisiyatifim ve gerekse gelen tekliflerdeki samimiyete olan sadakatimle adaylık sürecimi başlattım.” dedi. (Hızır TONYALI/Pazar53-Özel)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
25 Yorum