1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. ADD'den Abdullah Gül'e destek!
ADD'den Abdullah Gül'e destek!

ADD'den Abdullah Gül'e destek!

Atatürkçü Düşünce Derneği'nden Abdullah Gül'ün Köşk adaylığıyla ilgili şaşırtıcı bir açıklama geldi.

A+A-

ADD Adana Şube Başkanı Ahmet Duman, Köşk'te başörtüsüne karşı olmadıklarını belirterek Gül'ün, Meclis'in istemesi halinde cumhurbaşkanı seçilebileceğini söyledi.

Duman, Cumhuriyet mitinglerinin Abdullah Gül'e karşı yapılmadığını da vurguladı. Mitinglerin 'cumhuriyetin tehlikede' olduğu gerekçesiyle gerçekleştirildiğini kaydetti. Duman, "Cumhuriyet şimdi tehlikede mi?" şeklindeki soruya ise şu karşılığı verdi: "Şu an Cumhuriyet tehlikede değil. Devletimiz sağlam. Eğer böyle bir tehlikeyi görürsek tekrar bu mitingleri düzenleriz." Duman, Anayasa'da belirtilen şartlara uyan herkesin cumhurbaşkanı olma hakkının bulunduğunu ifade etti. ADD başkanı, şöyle devam etti: "Abdullah Gül, Parlamento teveccüh gösterirse cumhurbaşkanı olabilir. Gül'ün eşinin başının kapalı olması sorun olmaz. Biz, Köşk'te türban ya da başörtüsüne karşı çıkmadık. Liyakatli insanların seçilmesini istedik. Gül'ün 4,5 yıllık Dışişleri bakanlığı döneminde izlediği politikaları başarılı bulmuyoruz. Böyle bir başarı karnesi olan kişi cumhurbaşkanı seçilecek. Konu, başörtüsü türban değil. Konu Türkiye'nin bütünlüğü, Kuzey Irak ve Kıbrıs'taki siyasi boşluktur".

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum