1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Aidat mevzuatı 2007'de değişti
Aidat mevzuatı 2007'de değişti

Aidat mevzuatı 2007'de değişti

Pazar Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Turgut Sağbaş, aidat ödemeleriyle ilgili değişikliklerin her üye tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi.

A+A-

Pazar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Sağbaş, esnafların daha iyi hizmet alabilmeleri, hak ve sorumluluklarının takibi amacıyla yasal olarak her yıl ödenme zorunluluğu bulunan aidatlar konusunda hassasiyet göstermelerini istedi. Başkan Sağbaş, özellikle 2007 yılında aidatlarını zamanında ödemeyenlerle ilgili önemli değişikliklere gidildiğini belirterek, “Esnafın hak ve sorumluluklarını takip etmek, sıkıntılarına yine esnafın içinden seçilmiş yönetim kurulu üyeleriyle birlikte çözümler bulmak amacıyla teşekkül ettirilmiş kuruluşumuzun hizmet verebilmesindeki temel taş olan aidatların zamanında ödenmesi gerekmektedir. Bu aidatların büyük bölümü bizde kalmadığı gibi üye sayısının tamamının ödeme yaptığı varsayılarak gerekli meblağ bölge birliği ve diğer resmi kurumlar tarafından kesilmektedir. Esnafımızın zor şartlar altında ayakta durma mücadelesi verdiğinin bilincindeyiz. Ancak bu zor şartlarda esnafımızın hak ve sorumluluklarını savunacak, yardımcı olacak en büyük kurum da esnaf odasıdır. Bu anlamda Yönetim Kurulumuz aylık olarak mutlaka bir araya gelmekte, sorunları görüşerek çözüm bulma gayreti içindedir. Zaman zaman bu aylık toplantılar gündemim yoğunluğuna göre haftalık ve günlük olarak da yapılmaktadır. Bu konuda esnaflarımızın istek ve şikâyetlerini odamıza mutlaka yazılı veya sözlü olarak iletmeleri gerekmektedir. Sorunların aşılması için esnafın içinden seçilen yönetim kurulu mutlaka oda tüzüğü çerçevesinde çözümler bulacaktır. Ancak burada en başta belirttiğimiz gibi en önemli sorun aidatların zamanında ödenme zorunluluğudur. Yeni yılda, geçmiş borcu bulunan esnafın işlemleri bilgisayar tarafından reddediliyor. Geçmiş borçlarla ilgili de yasal artışlar uygulamaya geçirilerek hukuki tahsilât cihetine gidilmektedir. Aidatlarını ödeyenlerle ödemeyenlerin aynı hizmeti alamayacağı aşikar olduğu üzere mutlaka bu konuda hassas davranılması ve geçmiş borcu bulunan üyelerin odamıza müracaat etmeleri gerekiyor. Ayrıca 2007 aidat tutarı 57 YTL olarak geçen yıl üzerindeki rakamdan tahsil edilmektedir. Asgari ücretin açıklandığı andan itibaren bu aidat tutarı da yükselecektir. Bu nedenle esnafımızın ödemelerini bir an önce tamamlaması da menfaatleri icabıdır.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız