1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Aile içi şiddet toplumu yaralıyor!
Aile içi şiddet toplumu yaralıyor!

Aile içi şiddet toplumu yaralıyor!

Pazar'daki konferansta konuşan katılımcılar, aile içi şiddetin toplumdaki huzursuzluğun ana belirliyecisi olduğunda karar kıldılar.

A+A-

Naci GÜVEN - Pazar belediyesi, Tek Gıda İş ve TİED Rize şubesinin katkılarıyla Aile içi şiddet ve çocuk eğitimi konulu bir panel Pazar Belediyesi Kültür ve Düğün Salonunda düzenlendi.
Aileden sorumlu Devlet eski Bakanı Av. Önal Alpago ve İstanbul Barosu Kadın Hakları Kom. Bşk. Av. Aydeniz Halisbah Tuzkan’ın Konuşmacı olarak katıldığı panele, Vali yardımcısı, Pazar Kaymakamı, Pazar Belediye Başkanı, Milli Eğitim Müdürü, kurum ve kuruluşların yetkilileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
İlk konuşmayı yapan Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin “Çocuklarımızın yetişmesinde aileye büyük görevler düşüyor. Okul dışında bazı yanlışlar oluyor. Aile çocuklarına sahip çıkmıyor. Bazı tatsız olaylar meydana geliyor. Çocuk aileden gördüğü şekilde topluma yansıyacaktır. Hiç yüzünü dahi görmediği bir insanı vurabilen bir gençler görüyoruz. Bu olaylar aile içerisinde şiddet yaşanmasından kaynaklanmıştır diye düşünüyorum” dedi. Belediye Başkanı Hikmet Hatırnaz ise “Toplumun en önemli dinamikleri olan yarının çocuklarını en iyi şekilde yetiştirerek, toplumla paylaşmayı kesinlikle yaşama geçirmeliyiz. Kaliteyi yakalayan üretken çocuklar yetiştirmeliyiz” dedi.
İstanbul Barosu Kadın Hakları Kom. Bşk. Av. Aydeniz Halisbah Tuzkan, Aile içinde kadın ve erkeğin aynı sorumluluklara, eşit haklara sahip olduğunu belirterek, “Dünyada her dört kadından ve her altı erkekten biri aile içi şiddeti yaşıyor. Her üç aileden birinde dayağın, her iki aileden birinde sözlü şiddetin var olduğu Türkiye'de de dünyada olduğu gibi en tehlikeli şiddet davranışlarının kurbanları kadınlar ve çocuklar. Ancak şiddet çoğu zaman açığa çıkmıyor. Toplumda kadın ve erkek rolleriyle ilgili olarak benimsenen geleneksel değerler; kadının ekonomik ve sosyal destekten yoksun oluşu ve şiddetin yarattığı psikolojik etkiler evdeki şiddetin gizli kalmasına, aile meselesi olarak görülmesine ve hatta doğal bir olaymış gibi kabul edilmesine sebep oluyor. Aile içi şiddetin, hiçbir sebeple hoş görülemeyeceğine, olağan kabul edilemeyeceğine ve şiddetin bedelini çok uzun yıllar tüm aile bireylerinin ödediği çok önemli bir toplumsal sorun olduğuna inanıyoruz. Bu düşünceden doğan Aile İçi Şiddete Son kampanyası evdeki şiddetin, başta şiddete çoğunlukla maruz kalan kadınlar ve çocuklar olmak üzere tüm aile fertleri üzerindeki yıkıcı ve kalıcı etkilerini ortaya koymayı ve şiddetin hakim olmadığı aileler oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 
Ailenin; çocuğunun fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimini sağlama yönündeki sorumluluğunu yerine getirememesi durumunda ihmal ortaya çıkmaktadır. Ailenin gelir yetersizliği nedeniyle çocuğun gelişimini ihmal etmemesi için aileler devlet tarafından sağlanan sosyal yardımlarla destek olunmaktadır. Ancak, yalnızca maddi yardımların yetmeyeceği ve yetemediği pek çok sorun alanının olduğu hepimizin bildiği bir gerçektir. Kadının sırtından sopayı, karnından sıpayı eksik etmemeliyiz sözlerini benimsememeliyiz. Cesaret bizden destek sizden” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum