1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AK PARTİ RİZE'DE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI
AK PARTİ RİZE'DE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

AK PARTİ RİZE'DE KONGRE SÜRECİ BAŞLADI

AK Parti Rize il ve ilçe kongreleri ne zaman başlayıp ne zaman tamamlanacak? İşte İl Başkanı Hikmet Ayar'ın konuyla ilgili açıklamaları:

A+A-

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Genel Seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın babaocağı Rize’ye yakışır bir şekilde Rize’de kongre sürecine girdiklerini ifade ederek, 15-16 Eylül tarihi itibariyle 5. Olağan Kongre Sürecinin başladığını kaydetti.

RİZE'DE AK PARTİ İLÇE KONGRELERİ EKİM AYI SONUNDA BAŞLAYACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesi ile yeni bir döneme girdiklerini kaydeden İl Başkanı Ayar, Rize’de Ekim ayının sonlarında ilçe kongrelerine başlayacaklarını ve Kasım ayı içerisinde ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını, il kongresinin tarihinin ise ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından belli olacağını ve Şubat ayına kadar Türkiye genelinde tüm kongrelerin tamamlanacağını ifade etti.

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, seçim süreciyle ilgili yaptığı açıklamada, “15-16 Eylül tarihi itibariyle 5. Olağan Kongre sürecimiz başlamıştır. Olağan Kongre sürecimiz delegeyi seçecek üyelerimiz olan delege seçmen listelerinin planlanmasıyla ve delege seçimleriyle başladı. Delege seçimlerinden ardından seçilen delegeler kesinleştikten sonra ilçe kongrelerimize başlayacağız. İlçe kongrelerimize takriben Ekim ayının sonlarında başlayabiliriz. Ekim – Kasım aylarında ilçe kongrelerimizi bitirmiş olacağız ve Kasım ayının yarısından sonra Türkiye genelindeki il kongreleri başlayacak. İl kongreleri en geç Şubat ayına kadar tamamlanmış olacaktır.” dedi.

AK PARTİ RİZE İL KONGRESİNİN TARİHİ İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANINCA BELLİ OLACAK

Rize’deki ilçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından il kongresini planlayacaklarını kaydeden İl Başkanı Hikmet Ayar, “ilçe kongrelerimizin tamamlanmasıyla İl kongremizin tarihini planlayacağız. Genel merkezimizin onayıyla planlama yürürlüğe girecek ve o planlamaya uygun olarak il kongremizin tarihi kesinlik kazanacak. Biz bu aşamada ilçe kongrelerimizi en erken zamanda tamamlamak istiyoruz.” diye konuştu.

AK PARTİ RİZE'DE KONGRELER ŞÖLEN HAVASI İÇİNDE

Rize’de Ak Parti’nin kongrelerinin bir şölen havası içerisinde gerçekleştiğini sözlerine ekleyen Ayar, açıklamalarına şu şekilde devam etti: Geçmiş dönemlerde bütün kongrelerimizi bir şölen havası içerisinde yapmıştık ve Rize ölçeğinde bir il ilk kez stadyumda kongre yaptı. Bunu biz Rize’de Rize Yeni Şehir Stadı’nda yaptık. Kongrelerimiz şölen havası içerisinde, birlik beraberliğin tavan yaptığı bir ortamda yapıldığından kongrelerimiz genellikle mümkün olduğunca tek liste halinde olur. Bu bir zorlama değildir. Bunu uzlaşarak yapıyoruz. Karşılıklı konuşarak ideal ölçüler içerisinde bir yönetim oluşturmaya çalışıyoruz. Bu kongre sürecinde de yine bunu başaracağımızı düşünüyoruz. Geçmiş yıllarda 2 ilçemiz ayrı liste çıkarmıştı. Onlar da daha sonra yanlış yaptıklarını fark ettiler ve orada da herhangi bir sorun yaşamadık. Kongrelerimizi bu şekilde birlik beraberlik içerisinde yürütmeyi planlıyoruz.

AK PARTİ RİZE İL KONGRESİNİN TEK LİSTE İLE YAPILACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ

Ak Parti Rize İl Başkanı Hikmet Ayar, il kongresi ile ilgili açıklamasında ise il kongresinin de tek liste ile yapılacağına inandığını ifade ederek, “Belki fazla öngörülü düşünebilirsiniz ama biz il kongremizin de tek liste ile yapılacağına inanıyor, bu şekilde düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

AK PARTİ RİZE'NİN GENEL SEÇİMLERDEKİ OY HEDEFİ

Rize’nin her seçimde oy oranını artırarak kırılması güç rekorlara imza atması dolayısıyla 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimindeki oy hedeflerine de değinen İl Başkanı Ayar, “Seçimlerde oy oranı yüzde yüz bir olmaz. Yüzde yüz olana kadar hep daha iyisi olacak bir oranı hedef olarak koyabiliriz ama gerçekçi olmak gerekir ki Rize ölçeğinde yüzde 80,6 oy oranı çok yüksek bir rakamdır. Kolay kolay bu rakamın üzerine çıkılmaz. Bizim hedefimiz bunun üzerine çıkmak olmakla beraber altını çiziyorum kolay kolay bu rakamın üzerine çıkılmaz ama bütün seçimlerin Türkiye veya dünya çapında ölçülebilirlik özelliği bir önceki seçim, muadili seçimdir. O da 7 Haziran 2015’te yapılacak milletvekilliği seçiminde bir önceki genel seçimin oy oranı üzerine çıkmak. Bu gerçekçi hedef olur ama birde gizli hedef var o da her seçimde kendi kırdığımız rekorun üzerine çıkmaktır.” dedi.

Ayar, kongre süreciyle ilgili bir hafta – 10 gün içerisinde basın toplantısı düzenleyeceğini ifade ederek kongre sürecinin hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum