1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ak Parti'de Gençlik Kolları seçildi
Ak Parti'de Gençlik Kolları seçildi

Ak Parti'de Gençlik Kolları seçildi

Rize'de Ak Parti Fındıklı ve Çamlıhemşin ilçelerindeki Gençlik Kolları 2. Olağan Genel Kurulları yapıldı. Yeni seçilen Yönetim Kurulları işbaşı yaptı.

A+A-

AK Parti Fındıklı ve Çamlıhemşin Gençlik Kolları 2. Olağan Kongreleri gerçekleştirildi. Kongreler sonucunda Mutluhan İnanç Fındıklı, Bilal Albardak ise Çamlıhemşin Gençlik Kolları Başkanı seçildi.

İlk Olarak Fındıklı ilçesinde düzenlenen geçlik kolu kongresi, İl Gençlik Kolu Başkanı Müstekim Karali, İl Başkan Vekili Ali İhsan Öksüz ve Ramazan Aydoğan, İlçe Başkanı Şaban Yılmaz ile ilçe teşkilat mensuplarının katımıyla gerçekleşti.

Toplantıda konuşma yapan İlçe Başkanı Şaban Yılmaz, “Bugüne kadar teşkilatımızda görev alan gençlik kolu başkanı ve ekibine özellikle geçen seçimdeki başarılı çalışmalarından ötürü teşekkür ederim. Yeni seçilecek olan gençlik kolu başkanı ve ekibinin de en az önceki yönetim kadar başarılı olacaklarına inanıyorum. Şimdiden yapacakları çalışmalarda başarılar dilerim” dedi.

Gençlik kollarının, partinin önemli olan yan kuruluşlarından biri olduğunu bildiren Rize İl Gençlik Kolu Başkanı Müstekim Karali, “Bu ülkenin gençleri olarak milletimizin geleceği, ülkemizin yarınları bizleri yakından ilgilendirmektedir. Ne mutlu bize ki şanlı ecdadımızdan devraldığımız bu cennet vatanda, adaletin ve kalkınmanın esas olduğu, milletine hizmetten başka hiçbir amacı taşımayan Ak Parti çatısı altında, yani siyasetin en temiz mutfağında yetişiyor ve hizmet yarışında biz de varız diyoruz. Burada bize düşen devraldığımız bayrağı daha ileriye taşımak olmalıdır. Bu vesileyle aramıza katılan yeni arkadaşlarımıza Ak siyasete hoş geldiniz diyorum” dedi.
İl başkanı Yılmaz Katmer’in vekili olarak kongreye katılan Ali İhsan Öksüz konuşmasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere verdiği değeri vurgulayarak “Seçilme yaşının 25 indirilmesinin ülke gençlerine olan güvenin göstergesidir. Genci ve yaşlısıyla bütün kademelerdeki insanlar olarak kimi maddiyatıyla, kimi bilgisiyle, kimi gençliğiyle her ne şekil oluyorsa bu kuruma girerek elini taşın altına koyması gerek” dedi.

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. Mevcut 98 delegeden, kongreye katılan 59 delegenin oyunu alan Mutluhan İnanç’ın başkanlığındaki liste gençlik kollarına seçildi. Mutluhan İnanç, siyasetin gönül işi olduğunu belirterek görevlerini layıkıyla yapacaklarını belirtti.

Fındıklı ilçesinin ardından, İl Başkan Vekili Mustafa Özen’in de katılımıyla Çamlıhemşin ilçesine geçen heyet burada düzenlenen gençlik kolu kongresine katıldı. Çamlıhemşin’deki kongreye Belediye Başkanı Yaşar Metin Kesimal, İlçe Başkan Vekili Yusuf Arısoy ve ilçe teşkilatı katıldı. İl Gençlik Kolu Başkanı’nın kongredeki hitap konuşmasının ardından Rize İl Başkan Vekili olarak konuşma yapan Mustafa Özen, kendilerinin bu davanın mensubu olarak uzun zamandan beri koşturduklarını fakat gelecekte gençlerin bu misyonu omuzlayacaklarını belirterek kendilerinin de onlardan sonraki gençlere aynı şekilde bu çalışmaları aktarmaları gerektiğini dile getirdi.
İlçe Başkan Vekili Yusuf Arısoy ve Belediye Başkanı Yaşar Metin Kesimal ise yapılan 2. Olağan gençlik kongresinin Çamlıhemşin ilçesine hayırlı olması dileklerini ilettiler.
Daha sonra mevcut 150 delegeden, kongreye katılan 88’inin oyunu olan mevcut gençlik kolu başkanı Bilal Albardak’ın listesi yeniden göreve seçildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum