1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ak Parti'den Erdoğan dönüşü!
Ak Parti'den Erdoğan dönüşü!

Ak Parti'den Erdoğan dönüşü!

Rize'deki Ak Parti şurasında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve İl Başkanı Hasan Karal, Erdoğan'ın adaylığına olumsuz yaklaştılar.

A+A-

Ak Parti'de Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması yönünde sürekli beyanat verenler bile tam tersi açıklamalar yapmaya başladı. Partisinin il teşkilatının düzenlediği danışma meclisi ve yerel yönetimler şurası toplantısına katılmak üzere Rize'ye gelen Dış İşlerden sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Kendilerinin Başbakan Erdoğan’ı bir yere göndermek gibi niyetleri olmadığını söyledi.

AK Parti Rize İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şura Toplantısı'nda partililere hitaben konuşan AK Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olması halinde yetim kalacaklarını söyledi. Karal, "Bir bir siyasi hareketin gelebileceği en üst seviyeyi zirveyi yakaladık. Türkiye'de ilk kez bir siyasi parti 5 yıl aralıksız olarak iktidardadır. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki; hem Başbakan bizim partimizden hem de bir kaç gün sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı bizim partimizden seçilecek. Bundan daha büyür bir siyasi başarı olamaz. Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan kadar Cumhurbaşkanlığı makamına yakışacak ve o makamı hak edecek başka bir insan yoktur. Yıllarca verdiği mücadele sonucunda geldiği bu nokta bizi mutlu etmektedir. Daha da ileri noktalara yükselmeyi hak ediyor. Cumhurbaşkanlığı liyakati noktasında en layık insan elbette odur. Ama Cumhurbaşkanı olması halinde bizler yetim kalırız. Öksüz kalırız." şeklinde konuştu.

İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen il danışma meclisi ve yerel yönetimler şurası toplantısına Dış işlerden sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım, Ak Parti Rize Milletvekili İmdat Sütlüoğlu, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Başkanı Hasan Karal ile birlikte partililer katıldı. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, burada yaptığı konuşmada, Karadeniz Sahil Yolu açılışı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Rize’de görkemli bir şekilde karşılandığını hatırlatarak “İnşallah bu sayın Başbakanı bir tarafa gönderme gayretinden değildir. İl Başkanımız, Cumhurbaşkanı görmek istiyoruz dedi ama bizim hiç öyle bir niyetimiz yok. MKYK ‘da da bunu söyledik.” dedi.
Ak Partinin dünya markası haline geldiğini vurgulayan Dişli, Erdoğan’la yaptığı bir ABD gezisi sırasında görüştükleri Bush’un kendilerine “Allah’a olan inancını saklamayan,Allah’a olan inancından korkmayan lider Dünyada bir sizi gördüm. Siz gelmeden hakkınızda çok derin araştırmalar okudum. Size gerçekten hayranlık duymaya çalışıyorum. Bende sizin gibi olmaya çalışacağım. Bunları ABD başkanı Bush dedi. Böyle Dünya çapında bir lideri Allah bize nasip ettiği için binlerce şükretmemiz lazım” diye konuştu.
Çankaya için oruçluyuz
Burada konuşan Ak Parti Sakarya Milletvekili Recep Yıldırım ise yaptığı konuşmada Dünyanın bir lider örneği sergilediğini belirterek “Dünya yeniden Fatihlerin torunu adam gibi adam Başbakanı alkışlıyor. Onun için hiç üzülmeyin daha da sımsıkı kenetleneceğiz,bazı partiler yan yana alt alta başladı sıralanmaya,ne yaparsanız yapın. Türkiye’de her kesimi işte bu liderin arkasına kenetlenmiş. Recep burada Şaban da orada, Oruç tuttuk Ramazanda arkadaşlar, Çankaya için oruçluyuz. 26'sında inşallah bayram yapacağız” diye konuştu. (Muhammet KAÇAR)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum