1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AKSA, ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ OLDU
AKSA, ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ OLDU

AKSA, ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ OLDU

Rize İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı’nda, elektrik kesintilerinden kaynaklı şikayetlerin hedefi olan AKSA Çoruh Elektrik görevlisi zor anlar yaşadı.

A+A-

Rize İl Koordinasyon Kurulu'nun 2015 yılı ilk toplantısı Rize Valiliği Ayder Salonu’nda gerçekleşti. Rize Valisi Ersin Yazıcı başkanlığındaki toplantıya Kamu Kurumlarının Bölge Müdürleri, Kaymakamlar ve Belediye Başkanları katıldı.

Toplantıda 2014 yılı yatırımları değerlendirildi. Toplantıda 2014 yılı içerisinde planlanan 5.5 Milyar TL değerindeki 476 kamu yatırımı için 2014 yılında 671 milyon TL harcanmasının görüldüğü ancak yüzde 87’lik tamamlama oranı ile 560 milyon TL harcandığı belirtildi.

aksatoplanti.jpg

AKSA GÖREVLİSİNİN ZOR ANLARI
Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin yatırımlar ile ilgili brifing verdiği toplantıda Elektrik alanında söz alan AKSA Çoruh Elektrik’in Yatırım Sorumlusu Ömer Yaşayan, geçtiğimiz haftalarda yağan kar sonucu yaşanan elektrik kesintilerinden doğan eleştirilerin hedefi oldu. Yaşayan, “Bütün okların üzerimizde olacağını tahmin etmiştim. Ancak ben burada yatırım sorumlusu olarak bulunuyorum” diyerek tepkileri hafifletmeye çalıştı.

Rize Valisi Ersin Yazıcı, elektriğin özelleştikten sonra özellikle kırsalda bakım onarım ve yenileme çalışmaları yapılmadığını belirterek Enerji Dağıtım Firması’nın Rize’de sınıfta kaldığını söyledi. Yazıcı, AKSA Çoruh Elektrik yetkilisine hitaben yaptığı konuşmada, “Elektrik yaşamın gerçekten bir vazgeçilmesi haline geldi. Sudan sonra elektrik geliyor. Elektrik olmayınca ısıtma ve su sistemleri de çalışmıyor. Hayat bir anlamda duruyor. Yaşamın devam ettirilebilmesi için elektrik olmazsa olmaz. Rize’de kar yağınca 3. 4. gün elektrik verilemeyen yerlerde hayat kilitlendi. Mesela cep telefonlarının şarj edilememesi belki sana çok basit gelebilir ama yaşamda öyle bir noktaya gelmiş ki, insanlar canları yanmışçasına bize ulaşarak bunu bize anlatıyor” dedi.

valiyazici.20150127185817.jpg

FİRMA KIRSALA YATIRIM YAPMIYOR
Vali Ersin Yazıcı, elektriğin özelleşmesinin ardından enerji dağıtım firmalarının kırsal ve nüfusu az olan bölgelere yatırım yapmaktan kaçındığını ifade ederek “Şu gerçek ortaya çıktı. Sadece size özel değil. Ne yazık ki özelleştirilen bir çok bölgede bu durum var. Özelleştirmeden sonra firmalar nüfusun az olduğu bölgelere yenileme yatırımı yapmaktan kaçınıyorlar. Siz köylerde yenileme yatırımları yapmadığınız sürece bırakın 70-80 cm kar yağmasını, rüzgarda bile o direkler gider. O nedenle mutlaka kırsal alanlar için yatırım programlarınız olacak. Yoksa 20 santim karda da aynıları yaşanacak. Bunu gözden geçirmeniz lazım” diye konuştu.

ELEKTRİK DAĞITIM FİRMASI SINIFTA KALDI
Yazıcı’nın açıklamaları üzerine firma yetkilisi, sadece birkaç köyün elektriksiz kaldığını açıklaması üzerine, Vali Yazıcı iki ilçe merkezinin günlerce elektriksiz kaldığını hatırlatarak “Ben kaç köyde enerji olup olmadığını biliyorum. Sayılarını biliyorum. Artık 2015 yılında direk yıkıldı mazereti ne yazık ki geçerli bir mazeret değil. Bunu bilmenizi istiyorum. 10-20 yıl önce geçerli olabilecek bu mazereti teknolojinin bu derece ilerlediği günümüzde vatandaşımız artık kabul etmiyor. Biz sınıfta kaldınız dedik. Kabul etmediniz. Notu siz veriyorsanız kalmadınız. Ama bizim verdiğimiz nota göre sınıfta kaldınız” şeklinde konuştu.
Bazı belediye başkanları da söz alarak elektrik dağıtım firması hakkında eleştirilerde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum