1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Alper Taş'tan emekli öğretmene destek ziyareti
Alper Taş'tan emekli öğretmene destek ziyareti

Alper Taş'tan emekli öğretmene destek ziyareti

ÖDP Eş Başkanı Alper Taş, Rize’de Selahattin Demirtaş için seçim standı açınca saldırıya uğrayan emekli öğretmen Necmettin Durmuş’u evinde ziyaret etti.

A+A-

Durmuş’u evinde ziyaret eden Taş, hem Durmuş’un hem de tüm vatandaşların bayramını tebrik ederek geçekleştirilen saldırıyı zavallıca ve korkakça bulduğunu belirterek kınadı.

Taş yaptığı açıklamada, “Bu yeni bir olay değil. Rize’ye yakışmıyor. Biz de Rizeliyiz. Memleketimize yakıştıramıyoruz. Bu tür tepkiler Rize’yi ifade etmiyor. Rize insanının gerçek duygularını ve düşüncelerini yansıtmıyor. Zavallı ve korkak insanların yaptığı bir eylem olarak görüyoruz" dedi.

alper01.jpg

Necmettin Durmuş hocayı partinin görevlendirdiğini anlatan Taş, şunları söyledi: "Cumhurbaşkanlığı seçiminde Selahattin Demirtaş’ın seçim çalışmasını yapmak için Rize’de. Rize Emniyet Müdürlüğü’ne iki saatlik bir stant açmak için başvuruda bulunuyor. Rize’deki yetkililerin yapması gereken bu hakkın hayata geçirilmesi noktasında gerekli önemleri almaktır. İki saatte olsa adayla ilgili tanıtım imkanlarını sağlamaktır. Bu yapılmadı. Bu saldırıyı gerçekleştirenler sayesinde siyaset yapma hakkı olan bu demokratik hak açıkça gasp edilmiştir. Barış için bir fırsattı. Kendini bilmez birkaç kişi bu fırsatı heba etti. Bu standın açılması kalıcı barışın sağlanması açısından çok önemli bir fırsattı.”

alper1.jpg

DEMİRTAŞ TELEFONLA ARADI
Saldırıya uğrayan Durmuş, saldırganlardan şikayetçi olmadığını ve Demirtaş’ın kendisini telefonla aradığını belirterek şöyle konuştu: “Ben bu olayı polis organizasyonu olarak düşünüyorum. Ancak, orada görevli polislerde de bir kabahat bulmuyorum. Beni asıl düşündüren bu kişilere standın dağıtılması emrini veren kişinin kim olduğudur. Bu kişinin emniyet müdürü olması mümkün değil. Şikayetçi olmamamın özel bir nedeni yok. Çünkü bana göre zavallılar. Selahattin Demirtaş beni arayınca bana bir cümle kullandı. Kendimi çok acayip hissettim. ’ellerinden öperim hocam’ demesi beni çok duygulandırdı.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum