1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ankara Rize Tanıtım Günlerini kim yapacak?
Ankara Rize Tanıtım Günlerini kim yapacak?

Ankara Rize Tanıtım Günlerini kim yapacak?

Ankara Rizeliler Derneği, Valilikle imzalanan protokol sonrası, 19-22 Mart 2015 tarihlerinde 6'ncısı yapılacak Ankara Rize Tanıtım Günleri için startı verdi.

A+A-

Deniz VARLI
Rize'de Piyano Cafe'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, 2014'te olduğu gibi 2015'te de Rize Günleri'ni düzenlemek üzere yetki aldıklarını söyledi.

Geçen yıl yapılan ve büyük bir coşku içerisinde tamamlanan Rize Tanıtım Günleri sonrası elde edilen gelirle Ankara'da bir mülk aldıklarını ve Rizelilerin kullanımı için tadilatını tamamladıklarını belirten Karaoğlu, 19-22 Mart 2015 tarihlerinde, Rizelilere yakışır bir tanıtım günlerine imza atmak istediklerini kaydetti.

dernek.20141213002024.jpg

Başkan Vekili Musa Abay, Genel Başkan Yardımcıları Hanefi Günaydın ve İlhami Hoşver, Başkent İkizdereliler Derneği Başkanı Hızır İnan, Genel Sekreter Hulusi Nurhan Bulak, Ankara Çayelililer Derneği Başkanı Ahmet Talip Karaoğlu, İyidere Derneği Başkanı İhsan Uzun, Şimşirli Köyü Derneği Başkanı Hamit Zehir'le birlikte, Vali Ersin Yazıcı ile imzaladıkları protokol sonrası basın mensuplarıyla biraraya geldi.

Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, her yıl Ankara'da düzenlenen Rize Günleri etkinliğinin Rize adına güzel günlerin yaşanmasına vesile olduğunu belirterek, "Bu günlerde Ankara'nın yoğun temposuna Rize çayı tadında kısa bir mola verilmektedir. Rize Günleri Ankara'da sabırsızlıkla beklenen bir etkinlik haline dönüşmüştür. 2014 yılında Rize Valiliğimiz tarafından AKM'nin Ankara Rizeliler Derneği'ne tahsis edilmesiyle birlikte 'Rize Uluslararası Karadeniz'e Komşu Ülkeler Kültür ve Sanat Etkinlikleri' adıyla uluslararası mahiyette düzenlenmiştir. 2015 yılı Rize Günlerinin düzenleme yetkisi Ankara Rizeliler Derneğine tekrar verilmiştir. Rize Valiliğimizle protokol imzaladık. Bu anlamda Sayın Valimize çok teşekkür ediyoruz. Bu süreci planlama görevi bize verilmiş bulunmaktadır." dedi.

karaogluabay.jpg

Benzerlerinden çok farklı görsel unsurların bulunduğu, uluslararası düzeyde gerçekleştirilen ve emsallerine örnek teşkil eden bir proje ile 2014 yılı Rize Günleri'nin Ankara Rizeliler Derneği tarafından düzenlendiğini hatırlatan Başkan Karaoğlu, şöyle devam etti: "Ovit tüneli, Zil Kale, çay tarlası, kemer köprüsü ve bakır madeniyle adeta Rize'yi Ankara'da canlandırmıştık. Uluslararası Rize tanıtım Günleri'ne Kazakistan, KKTC, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Bulgaristan, Romanya temsilcileri katılmışlardır. Uluslararası boyu etkinliğimize renk katmış, adeta festival havasında bir Rize Günleri yaşanmıştır. Bu arada, Kazakistan'dan bir teklif aldık; Rize Günleri'ni Kazakistan'da düzenleyelim diye Büyükelçi bize böyle bir teklifte bulundu. Rize Valimiz ve bütün ilçe kaymakamlarımız, bütün belediye başkanlarımızın bulunduğu açılış törenine Rize Milletvekilleri ile Rizeli üst düzey bürokratlar, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, Rizeli bütün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve hemşehrilerimizin yüksek oranda katılımı ile muhteşem bir açılış günü yaşamıştık."

ETKİNLİK GELİRİ İLE ANKARA'NIN GÖBEĞİNDE
RİZELİLERİN KULLANACAĞI MÜLK ALINDI


Kurulan 109 standda Rize'nin yöresel ürünlerinin sergilendiğini ve satışının yapıldığını kaydeden Karaoğlu, 2014'te düzenledikleri organizasyonun gelirleri ile bütün Rizelilerin kullanımına sunulmak üzere bir mülk satın aldıklarını ifade ederek, "Böylelikle uluslararası boyutu ve muhteşem organizasyonuyla gündemde kalan 2014 yılı Rize Günleri, bütün Rizelilerin kullanımına açılan daire ile unutulmazlar arasına girmiştir. Dairemiz, Ankara Kızılay - İnkılap Sokak'ta bulunmakta olup, bu ay içerisinde bütün hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacaktır." dedi.

Altındağ Belediyesi tarafından tarihi bir binanın da işletilmek üzere kendilerine tahsis edildiğini belirten Karaoğlu, şöyle devam etti: "Bu bina Çaykur tarafından tefriş edilmiş olup, 2014 yılı Eylül ayından itibaren işletmeye açılmıştır. Burada kahvaltı ve yöresel yemeklerle restoran hizmeti verilmekte olup, Çaykur ürünleri için de bir satış noktası bulunmaktadır. Rize Konağında bayramlaşma programlarını gerçekleştirdik. Ayrıca Rize'mizin değerli milletvekilleri ile kahvaltı programlarımız oldu. Burada ayrıca ilçe derneklerimiz de çeşitli etkinlikler düzenlemektedirler. 2014 yılından önceki 4 yıl boyunca bildiğiniz gibi Rize Günleri'ni Rize Dernekleri Federasyonu düzenliyordu. 2 senedir de bu etkinliği düzenleme görevi Ankara Rizeliler Derneği'ne verilmektedir. Önümüzdeki yıllarda bu büyük organizasyonu düzenleme görevi başka bir derneğe de verilebilir. Hatta Rize Günleri'ni her sene başka bir derneğin düzenlemesi gibi bir gelenek de oluşturulabilir. Önemli olan, tanıtım günleri neticesinde hemşehrilerimize kalıcı değerler bırakmaktır. Ankara Rizeliler Derneğine etkinlik sonrası mülk alınması yönünde hiçbir telkinde de bulunulmamıştır. Biz yönetim olarak işin en başında kalıcı değerler bırakmak ve hayırla anılmak üzere gayrimenkul edinilmesi yönünde karar vermiştik. Allah nasip etti ve aldık. Bu mülk, her zaman bütün Rizelilerin kendisini özel hissettiği bir yer olacaktır."

"2015'TE ORGANİZASYON GÖREVİ YİNE BİZE VERİLDİ"
2015 yılındaki Ankara Rize Tanıtım Günleri organizasyon görevinin yine Ankara Rizeliler Derneğine verildiğini söyleyen Başkan Karaoğlu, bu yıl olduğu gibi gelecek yıl da da başarılı bir etkinlik düzenleme çabasında olduklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
"Yine emsallerine örnek teşkil edecek bir çalışma gerçekleştirmek istiyoruz. Rize Günlerinin Rizemiz ve ülkemiz için daha başarılı olmasını sağlayacak olan herkese kapımız açıktır. Her aşamada herkesin desteğini bekliyoruz. Unutulmamalıdır ki, Rize Günlerinin başarısı Rizelilerin başarısıdır."

Ankara Rizeliler Derneği Başkanı Fatih İslam Karaoğlu, Vali Ersin Yazıcı ile imzaladıkları protokole ilişkin açıklamasını tamamladıktan sonra basın mensuplarının soruları cevaplandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız