1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ANKARA'DA RİZE USULÜ MİNARE!
ANKARA'DA RİZE USULÜ MİNARE!

ANKARA'DA RİZE USULÜ MİNARE!

Rize Pazarlı iş adamı Yaşar Köroğlu’nun, projesini kendisinin çizdiği, oldukça özgün bir mimariye sahip Köroğlu Camii ve Külliyesi’nin minaresi, tarzı ve şekliyle dikkat çekiyor.

A+A-

Geçtiğimiz aylarda ibadete açılan Köroğlu Camii ve Külliyesinin minaresi, iş adamı Yaşar Köroğlu tarafından tasarlanırken, özgün mimarisi ve şekli ile dikkatleri üzerine çekti.

minare1-001.jpg
 
Ankara Batıkent'te kendi yaptırdığı Atlantis AVM’nin, bitişiğinde inşa ettiği camiye alyans şeklinde titanyum şerefeli minare tasarlayan iş adamı Köroğlu,  İstanbul’da yaptırdığı ilginç minareyi, tır ile Ankara'ya getirtip, yerine 2 ayrı vinç yardımı ile monte ettirdi.

minare2-001.jpg
 
Yardımseverliği ile tanınan Pazarlı iş adamı, bir o kadar da mütevazı kişiliğiyle biliniyor. 5 milyon liraya mal olan cami açılışında tören bile yaptırmayan Köroğlu, caminin tüm giderlerini de kendisi karşılıyor.

minare4-001.jpg

Pazar Akbucak (Mermonat) köyünden olan Yaşar Köroğlu 60 yıldır Ankara'da yaşıyor ancak köyü ile olan irtibatını hiç kesmemiş.

minare3-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum