1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Anzer Festivali'nde Sarıgül rüzgarı
Anzer Festivali'nde Sarıgül rüzgarı

Anzer Festivali'nde Sarıgül rüzgarı

4. Anzer Turizm Ve Bal Festivali Yapıldı. Yoğun İlginin Olduğu Şenliğe Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül Damgasını Vurdu.

A+A-

Mustafa Sarıgül CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a Yüklenirken Kendisini Hak’tan ve Halktan Uzak Olmakla Suçladı.

Anzer Bal Güzeli Seçildi. Hicran Yavuz 1. Olurken Eda Altın 2. Kader Kocaman 3. Oldu. Güzellere Çay Hediye Edildi.

İSMET KÖSOĞLU - Rize’nin İkizdere ilçesinde Dünyaca ünlü balı ile tanınan ve 1987 yılında Turizm Bakanlığınca Turizm Bölgesi ilan edilen Anzer köyünde 4. Bal ve Turizm Festivali yapıldı.
2 gün süren şenliklerin son gününde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül helikopterle geldiği festival merkezini miting alanına çevirdi. Şenliğe katılanlar Baykal istifa Sarıgül Başbakan sloganları attı.

Şenlikte bir konuşma yapan Mustafa Sarıgül şunları söyledi; “Anzer şenliğinde sizlerle olmak için geldim. Seçim kendi partim açısından da benim için de önemliydi. Rize’ye baktığım zaman halk görevini muhteşem bir şekilde yaptı. Rize önce Mesut Yılmaz’ı daha sonra da R.Tayyip Erdoğan’ı Başbakan çıkardı ve Rize’ye baktım 2 Başbakana karşı da ahde vefa görevinizi yaptınız. Başbakana da Mesut Yılmaz’a da sahip çıktınız. Rize’nin benim bakımdan çok ayrı bir önemi var. Oda şudur. Tencereniz kaynarken, maymununuz oynarken herkes sizin yanınızdadır. Ama tencere kaynamayan, maymunu oynamayan bir Mesut Yılmaz’a sahip çıktığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Seçimlerde mensup olduğum partim açısından son derece üzüntülüyüm. Ben çocukken bu partiye girdiğim zaman bana bir Rizeli sahip çıktı o da bizleri çok seviyordu. Rahmetli Aytekin Kotil’i saygıyla anıyorum. Ben halktan ayrılmadım. Seçim bitti seçimden sonra benim üzerine ısrarla gittiğim bir zalim 2 gün partiye gelemedi. Genel Sekreteri diyor ki ben seçimden 5 saat sonra Genel Başkana ulaşamadım. Sokağa çıkacak yüzü kalmamış. 2 gün sonra sokağa çıktı. Seçimlerin suçlusu olarak imamlarınızı buldu. Ben Baykal’ın söylediği bu sözlerden dolayı imamlardan özür diliyorum. Baykal niye imamlarımızı suçluyor biliyor musunuz? Baykal HAK’ tan da uzaklaşmış halkan da uzaklaşmıştır. Türkiye’nin her tarafını gezeceğim ve bu düşüncelerimi söyleyeceğim. Baykal Atatürk ve Cumhuriyet kaybetmesin diye seçim mitingleri yaptı. Atatürk zaten kazanacağı kadar kazandı. Atatürk kaybetmez, Cumhuriyet kaybetmez, imamlarımız kaybetmez. halktan uzaklaşanlar kaybeder. Siz sahip çıktığınız sürece Cumhuriyet kaybetmeyecektir” dedi.
Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, konuşmasından sonra geldiği helikopterle Anzer Festival yerinden ayrıldı.

Yerel sanatçıların konserinden sonra Samsun Anadolu Folklor Vakfının Horon ekibi bir gösteri sundu. Festival kapsamında yapılan Bal Güzeli yarışmasında ise birinciliği Hicran Yavuz, ikinciliği Eda Altın, üçüncülüğü Kader Kocaman elde etti. Güzellere hediye olarak 2’şer kilogram çay hediye edildi.

Rize Valisi Kasım Esen şenliğin ilk gününe katılırken ikinci günde Vali Yardımcısı Ahmet Altıntaş, İkizdere Kaymakamı Emre Çınar, Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı, birçok ilçe ve belde belediye başkanı, bazı siyasi partilerin il başkanları, il genel meclis üyeleri katıldı.
Yaylada kurulan seyyar uydu cihazıyla GSM telefonlarından görüşme sağlandı. Festivale katılanlar ise bozuk yoldan şikâyet ederek, böylesine önemli bir yerin hala ulaşımında sıkıntı yaşanmasına anlam veremediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum