1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Arınç ve Şahin'e protesto
Arınç ve Şahin'e protesto

Arınç ve Şahin'e protesto

Şehit askerler son yolculuğuna uğurlanırken hükümet protesto edildi. Cumhurbaşkanı Sezer ise alkışlandı.

A+A-

Şehit Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen'in cenazelerinde teröre lanet... Ankara ve Manisa'daki törenlerde hükümete yönelik protesto var.

Terör örgütü PKK'nın yola döşediği mayını patlatması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova, Binbaşı Ramazan Armutçuoğlu ve er Hasan Güreşen'in cenazeleri bugün memleketlerinde toprağa verilecek. Ankara ve Manisa'daki törenlerde hükümete yönelik protesto ediliyor.

MANİSA

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde terör örgütü PKK üyelerinin döşediği uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu şehit olan Yarbay Melih Gülova'nın naaşı, TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün de katıldığı cenaze töreni sonrasında toprağa veriliyor.

Cenaze töreni öncesinde Manisalılar ev ve iş yerlerine Türk bayrakları astı. Bazı iş yerlerinde ise ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' yazısının altına Şehit Yarbay Gülova'nın resimleri asıldı.

Cenaze töreni öncesinde bazı vatandaşlar, araçlardan hoparlörle ''Şehidine sahip çık, ev ve iş yerlerini bayrakla donatarak tepkini göster'' çağrısında bulundu.

Manisa Devlet Hastanesi morgundan askerlerin aldığı Şehit Yarbay Gülova'nın Türk Bayrağı'na sarılı tabutu, cenaze namazının kılınacağı Hatuniye Camisi'ne getirildi.

Çok sayıda vatandaş, cenaze cami avlusuna getirilirken ''Kahrolsun PKK'', ''Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez'' sloganları atarak alkışlarla cenazeyi karşıladı.

Törene Arınç ve Özkök'ün yanı sıra, çok sayıda askeri yetkili ve binlerce vatandaş katıldı.

Törene katılmak üzere alana gelen askerleri alkışlayan kalabalık, alana giren TBMM Başkanı Arınç'a tepki gösterdi. Kalabalık bir süre de hükümet aleyhine sloganlar attı.

Şehit yarbayın Celal Bayar Üniversitesinde yardımcı doçent olan eşi Asena Gülova'nın ayakta güçlükle durabildiği ve gözyaşlarına engel olamadığı görüldü.

Şehit yarbayın fotoğrafına sarılan akrabaları da gözyaşlarını tutamadı.

Hatuniye Camisi'nde öğlen namazını müteakiben Manisa Müftüsü Namık Hisar tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerler tarafından omuzlara alınan Şehit Yarbay Gülova'nın naaşı, top arabasına konuldu.

Naaşın caminin önünden konvoy eşliğinde tören kıtasıyla hareketi sırasında, yol kenarında ve evlerinin balkonlarında bulunan çok sayıda vatandaş, alkışlarla tabuta çiçekler attı.

Konvoya eşlik eden Bülent Arınç, naaşın cenaze aracının konulmasının ardından alandan ayrıldı.

Şehit yarbayın naaşı konvoy eşliğinde Manisa Şehitliği'ne götürüldü.

Cenaze törenine katılmak üzere kente gelen TBMM Başkanı Bülent Arınç, protesto ediliyor. Cenazeye katılanlar, "Arınç dışarı", "Hainler dışarı", "Askere uzanan eller kırılsın" sloganları atıyor.

ANKARA

Şırnak 6. Motorize Piyade Tugay Komutanlığında görevliyken şehit olan binbaşı Ramazan Armutçuoğlu'nun cenaze töreninde gerginlik yaşandı. Kocatepe Cammii'nde düzenlenen cenaze töreninde ilk kez protokol ve törene katılanlar arasında polis kordonu kuruldu. Çelik barikatlarla oluşturulan alanda geniş güvenlik önlemleri alındı. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP lideri Deniz Baykal, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, yarın emekliye ayrılacak olan Anayasa Mahkemesi Başkanı Tülay Tuğcu, kuvvet komutanları, 7 bakan, milletvekilleri, üst düzey bürokratların yanı sıra çok sayıda askeri personel ile vatandaş, cenaze törenine katıldı.

Tören alanına alkışlarla gelen Orgeneral Büyükanıt ve kuvvet komutanları kendilerine ayrılan yere geçerken hükümet kanadından Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin şehit yakınlarına başsağılığı dilemek için tören alanına geldi. Vatandaşlar Şahin'i protesto etti. Kalabalık, "Hainler dışarı", "AKP dışarı" ve "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" şeklinde sloganlar attıktan sonra 'yuh' çektiler.

Törene katılan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu, Devlet Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen de protesto edildi. Tören alanına diğer bakanlardan ayrı gelen devlet Bakanı Abdüllatif Şener ise alkışlarla karşılandı. Törene katılanlar diğer bakanların yakınında duran Şener'e "Çık oradan" diye slogan attılar.

Polis barikatının arkasında bulunan vatandaşlar da ellerinde taşıdıkları Türk bayrakları ile "Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri", "Kelle değil, hepsi şehit", "Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attılar. Törene, CHP'ye katılan eski Bakan Yaşar Okuyan, MGK eski Genel Sekreteri emekli Orgeneral Tuncer Kılınç da katıldı.

SEZER'E ALKIŞ

Tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Sezer, "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları ile karşılandı. Şehit yakınlarına başsağlığı dileyen Cumhurbaşkanı Sezer, daha sonra vatandaşlarla selamlaştı. Tören alanında alınan sıkı güvenlik önlemleri ile basın mensupları protokolün olduğu alana yaklaştırılmadı. Önceki cenaze törenlerinde yaşanan arbede görüntülerinin yaşanmaması için önlem alan güvenlik güçleri, basın mensuplarının camiinin karşısında bulunan binalardan çekim yapmasına izin verdiler.

OĞLU ÖSS'YE GİRECEK

Şehit Binbaşı Armutçuoğlu'nun 18 yaşındaki oğlu Emre Armutçuoğlu'nun önümüzdeki hafta yapılacak olan ÖSS sınavına gireceği öğrenildi. 12 yaşındaki kardeşi Eren ve annesi Nilgün'e destek olan Emre Armutçuoğlu'nun gözyaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Öğle namazının ardından cenaze namazının kılınmasından sonra top arabasına konan şehit Armutçuoğlu'nun cenazesi daha sonra Cebeci Askeri Şehitliği'nde defnedilmek üzere gözyaşları arasında uğurlandı.

İSTANBUL

İki çocuk babası piyade er Hasan Güreşen'in Gaziosmanpaşa'daki evinin önünde düzenlenen törende, terör örgütü aleyhine sloganlar atıldı. Türk bayrakları ve Güreşen'in fotoğraflarıyla süslenen sokaktaki tören sırasında, şehidin yakınları ve vatandaşlar gözyaşlarını tutamadı.

Burada toplanan grup, terör örgütü aleyhine sloganlar attı. Güreşen'in cenazesi, daha sonra Eyüp Rami'deki işyerlerinin önüne getirildi. Büyük bir Türk bayrağının asıldığı işyerinin önündeki tören sırasındada vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları attı.

Şehit erin cenazesi, Levent Camii'ne götürülmek üzere konvoy eşliğinde buradan ayrıldı.

Şırnak'ta PKK tuzağı: 3 asker şehit

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde 9 Haziran'da karayoluna terör örgütü PKK üyelerince döşenen uzaktan kumandalı patlayıcının patlatılması sonucu 1 yarbay ile 1 binbaşı ve 1 er şehit olmuş, 5 asker de yaralanmıştı.

Olayın ardından bölgeye çok sayıda asker sevkedilmiş, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatılmıştı.
CNN Türk

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum