1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de Dink protestosu
Artvin'de Dink protestosu

Artvin'de Dink protestosu

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesi, Artvin'de çeşitli siyasi ve sivil toplum örgütleri mensuplarının katıldığı yürüyüşle protesto edildi.

A+A-

Otopark önünde toplanan ÖDP, SHP, CHP, Artvin Barosu, 78'liler Vakfı, Or-Kop, DİSK, Genel-İş, KESK şubeler platformu, Artvin Halkevi, Artvin Gençlik Derneği'ne bağlı yaklaşık 80 kişilik grup, sloganlar eşliğinde ellerindeki dövizlerle yürüdü.
Bütün katılımcılar adına basın açıklamasını yapan ÖDP Merkez İlçe Başkanı Hakan Özdemir, "İnsanlık düşmanı eli kanlı caniler özgür, demokratik ve insan haklarına saygılı bir Türkiye mücadelesinin önemli bir ismini daha katlettiler. Dostumuz, arkadaşımız Hrant Dink, düşünen, düşüncelerini ifade etmekten çekinmeyen, bu uğurda ödün vermeden mücadelesini sürdüren, hem ülkemizde hem yurt dışında tanınan, boşluğu gerçekten çok zor doldurulacak saygın birisiydi. Hrant Dink'in katillerine, bunların destekçilerine ve onu hedef gösterenlere bir kez daha hatırlatırız ki, Türkiye'de aklı selim sahibi herkesin yüreğini yakan bu tür cinayetlerle hiçbir yere varamayacaksınız. Bu topraklarda nice Hrantlar var olmaya devam edecektir. Türkiye mutlaka ve mutlaka etnik kökeni, inancı ne olursa olsun tüm insanların birarada yaşadığı özgür ve demokratik bir ülke olacaktır" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum