1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ata'nın emice dediğine dürzü dedi
Ata'nın emice dediğine dürzü dedi

Ata'nın emice dediğine dürzü dedi

Emekli General Osman Pamukoğlu’nun son romanına, İpsiz Recep hakkında yazdıkları nedeniyle Rizelilerden büyük tepki geldi.

A+A-

Muhammet KAÇAR - Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’nun “Ayandon” adlı son kitabında, Atatürk’ün “Emice” dediği Milli Mücadele kahramanı Rizeli Milis Yüzbaşı İpsiz Recep’e ağır hakaretler içeren yazısı büyük tepki çekti. Hayatını konu aldığı Tiyatroyu hazırlayan ekip İpsiz Recep’in Rize’deki anıtı önünde Pamukoğlu’na tepki gösterdi. Rizeli bazı vakıf ve kuruluşlar da Pamukoğlu hakkında dava açmaya hazırlanıyor.
1993-95 yılları arasında Hakkâri Dağ Komando Tugayı ve Güvenlik Komutanlığı yapan Emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu, “Ayandon” adlı son kitabında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Emice” dediği Rizeli Mili Mücadele Kahramanı Milis Yüzbaşı İpsiz Recep’e yönelik “İpsiz dediğin neyin nesi, Dini imanı para olan dürzünün biri, İpsiz Recep denilen cibilliyetsiz, , Höst Dürzü, senden adam olmaz, Bak zürriyeti bozuk, Kendi milletine ihanet eden adamsın,Ulan İpsiz, sen deniz anasından bile kaypak bir yaratıksın” şeklinde hakaret içeren yazısı tepkilere neden oldu.
 
“Hepimiz birer İpsiz Recep’iz”
İpsiz Recep’in hayatını konu alan Mehmet Polatoğlu tarafından kaleme alınan ,Yavuz Alaca tarafından yönetilen ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Gençlik Merkezi tiyatro sanatçıları tarafından sahnelenecek olan çalışmayı hazırlayan ekip emekli Tümgeneral Osman Pamukoğlu’na tepki gösterenlerin başında geldi. Rize ‘de Sahil Kompleksindeki İpsiz Recep’in anıtı önünde toplanan ekip üyeleri adına tiyatro yönetmeni Yavuz Alaca yaptığı açıklamada “Bu emekli Paşanın Ayandon adlı kitabında bahsettiği bizim İpsiz Recep ise dediği tüm bu kelimeleri katmerli olarak kendisine iade ediyoruz. Ülke için mücadele etmiş milis Yüzbaşı unvanını almış, İstiklal madalyasını almış Atatürk’ün emice diye hitap ettiği bir insanı bu paşamız tanımıyorsa onun adına çok üzüldük. Seksen yıl önce görevini yapmış canını hiçe sayarak vatanı kurtarmış biriyle neden uğraşıyorlar. Bu Paşanın amacı ne, zoru ne onu anlayamadık. İnsanlar bu vatana hizmet edecekse başka türlü etsin,bölücülük gibi bir amaçları da varsa biz hepimiz birer İpsiz Recep’iz bu vatanı kimseye böldürmeyiz” dedi.
“Bunu ona birileri yazdırdı”
İpsiz Recep ‘in torunu Sakarya Üniversitesi öğretim görevlisi Rize ‘li Doç. Dr. Emin Gürses, kitapta yer alan hakaret dolu sözlere tepki gösterdi. Gürses, “Osman Pamukoğlu son dönemlerinde Güneydoğu’ya zamanında kimse gitmiyordu ben gönüllü gittim,benden büyük yok benden cesur yok diyerek Ordu’ya da yönelik bazı eleştirilerde bulunuyordu. Tabii bunun arkasında Korgeneral yapılmayışı vardı. Bu Devlet sana yapacağını yaptı. Şimdi bir kitap yazmış , Milli Mücadele kahramanı benimde Büyük amcam olan İpsiz Recep’e ağır hakaretler yapmış. 200 sayfalık bir kitap yazmış 100 sayfası küfürle dolu. Bunu yayınlayan da İnkilap yayınları , onlarla da görüştüm Paşa’nın böyle küfür içerikli yazı yazacaklarını bizlerde beklemiyorduk dediler. Bu adam ya cahil ama Generallik yapmış cahil diyemeyiz yada kafayı yedi, ama ben inanıyorum ki bunu ona birileri yazdırdı. Son dönemlerde özellikle Ermeni sitelerinde Topal Osman ve İpsiz Recep ‘in katliamlar yaptığı yazılıyor. Atatürk’e hakaret ve küfür edemeyenler Milli Mücadele döneminde onun yanında yer alan isimlere küfür ediyor. Araştırılsın belki de bu Osman Pamukoğlu Türk değildir” şeklinde sert tepki gösterdi. Öte yandan Bazı Vakıf ve kuruluşlar Osman Pamukoğlu hakkında dava açmaya hazırlanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
13 Yorum