1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. AVA GİDERKEN AV OLDULAR!
AVA GİDERKEN AV OLDULAR!

AVA GİDERKEN AV OLDULAR!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde tarlalara dadanan yaban domuzlarını avlamaya çıkan avcıların köpekleri feci şekilde yaralandı. 1 köpeğin kuyruğu koptu!

A+A-

ÖMER FARUK ZENGİNAL
Rize’nin Fındıklı ilçesinde domuz avı az kalsın faciaya neden olacaktı.

Tarlalarına dadanan domuzların peşine düşen bir grup avcı, yaralanan hayvanı ellerinden kaçırdı. Kaçan yaban domuzunu takip eden av köpeklerinden 2’si ise domuzun saldırısına uğradı. Domuzun pençeleriyle yaralanan köpeklerden birinin kuyruğu koparken diğeri de karın bölgesinden derin yaralar alarak veteriner tarafından tedavi altına alındı.

Avcı ekip lideri Adem Aşık, takip ettikleri yaban domuzunun yerini tespit ettikten sonra ekip ile birlikte hayvanın etrafını sardıklarını belirterek, “Bazı acemi arkadaşlarımız yüzünden hayvanı elimizden kaçırdık. Daha sonra kovaladığımız domuzu bir bölgede kıstırdık. Fakat o anda hayvanın yanına gidene kadar maalesef köpekler parçalandı. Yanına ulaştığımızda ise domuzu öldürdük.” diye konuştu.

Öldürdükleri domuzun en az 200 kilo olduğunu belirten Adem Aşık, “12 yaşımdan beri avcılık yapıyorum. Ömrümde ilk defa bu kadar büyük bir hayvan gördüm” dedi.

34066

Metin Çukur isimli avcı ise, domuzları kordon altına aldıktan sonra köpeklerin onları yatağından çıkardıklarını belirterek, “Biz tabi durumun farkına geç vardık. Domuz yatağına varıncaya kadar köpekler domuzla kavgaya başladı. Ulaştığımızda köpeklerin yaralandığını fark ettik. Domuza ateş ederek yaraladık. O sırada domuz bize saldırmaya çalışınca 2 kez ateş ettik ve saldırısını engelledik. O anda domuz devrilince köpekler de domuzu abluka altına alarak, etkisiz hale getirdiler. Canımızı son anda kurtardık.” şeklinde konuştu.

Saldırıda iki köpeklerinin yaralandığını belirten İrfan Aşık isimli avcı da yaptığı açıklamada, “Uzun zamandır bağ bahçe ve tarımsal alanlara zarar veren domuzları avlamak için izinli ve belgeli olarak ava çıktık. 7 kişiyle çıktığımız avda, tam domuzu kıstırdığımız sırada 2 köpeğimiz domuz saldırısı sonucu ağır şekilde yaralandı. Yaralı köpekleri Ardeşen’deki veterinere götürerek tedavisini yaptırdık.” dedi.

İki yaralı köpeği tedavi eden Veteriner Hekim Mustafa Terzi ise yapılan operasyonla ilgili açıklamada bulunarak, “Bir tanesinin kuyruğu kopmak üzereydi, sadece deri kalmıştı. Mecburen kuyruğunu kesmek zorunda kaldık. Başka bir tedavi yöntemi uygulama şansımız yoktu. Diğer köpeğin de karın bölgesinde 2 ayrı yara var. O da oldukça ciddi bir yara. Bu köpeğe de operasyonla dikiş atılarak tedavi uygulandı.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum