1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder yolu kenarına petek koymak yasaklandı!
Ayder yolu kenarına petek koymak yasaklandı!

Ayder yolu kenarına petek koymak yasaklandı!

Çamlıhemşin Ayder yolu üzerinde gelişi güzel ve yola yakın petek koymak yasaklandı!

A+A-

BÜLENT İSMAİLOĞLU
Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde gelişigüzel yol kenarlarına konulan petekler kaldırılacak. İlçedeki STK ve köy, mahalle muhtarları, Kaymakamlık makamına yaptıkları müracaat sonrası ilgili yönetmeliğin uygulanmasını istediler.

petek1.jpg

Yapılan toplantının ardından alınan karar gereği Ayder yolu üzerinde kurulacak peteklerin kaldırılması istendi.

Yapılan açıklamada, “S. S. Kaplıca ve Aşağı şimşirli köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatif Başkanlığı, Çamlıhemşin Ayder Turizm Derneği Başkanlığı, Avusor Yaylası Kültür Turizm Güzelleştirme Derneği Başkanlığı, Yukarı Şimşirli Köyü Muhtarlığı, Güroluk Köyü Muhtarlığı, Murat Köyü Muhtarlığı, Kaplıca Köyü Muhtarlığı ile Siirt Mahallesi muhtarlığının ortaklaşa istekleri doğrultusunda, Çamlıhemşin ilçe merkezini Ayder turizm merkezine bağlayan karayoluna, yol boyunca izinsiz olarak arılı kovanların yerleştirildiği, yerleştirilen bu arıların çevrenin görüntüsünü değiştirdiği, yol ve mesire yerlerine yakın olmalarından rahatsızlık duyduklarını belirtmiş olup, bu sorunun tartışılması ve çözüme kavuşturulması için Çamlıhemşin Kaymakamlığı direktifleri ile Çamlıhemşin Kaymakamlığı salonunda toplanarak aşağıdaki karar alınmıştır. Çamlıhemşin Ayder yolu üzerindeki yol kenarına 200 metre mesafeye kadar peteklerin konulmamasına karar verilmiştir. Sezon boyunca belirli aralıklarla Çamlıhemşin Ayder yolu üzerinde kurulacak ekip tarafından kontrol edilecek. Kontroller sırasında Arıcılık Yönetmeliği’nde geçen şartlara ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne vermiş oldukları yetkiye dayanarak uygun konulmayan peteklerin sahipleri uyarılarak, belirlenecek süre içerisinde arıcılar tarafından peteklerin kaldırılması istenecek. Verilen sürede peteklerini kaldırmayan arıcıların malzemeleri, gerekirse güvenlik güçleri nezdinde kaldırılacak olup, doğan maliyet arıcıdan alınacaktır.” denildi.
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum