1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayder'de botlarla laz usulü kayak!
Ayder'de botlarla laz usulü kayak!

Ayder'de botlarla laz usulü kayak!

İsviçreliler'in helikopterle kayak yapması Rizelileri de farklı düşüncelere yöneltti. Ayder'de rafting botlarıyla kayak yapanlar ilginç görüntüler oluşturdu!

A+A-

Muhammet KAÇAR - İsviçreli Turkey Heliski firması tarafından Rize’nin Kaçkar dağlarında başlatılan Helikopterle kayak sporu bölgede kayak faaliyetine olan ilgiyi artırdı. Profesyonel kayakçılara özenen yöre halkı ilginç denemeler yapıyor. Doğu Karadeniz Doğa Sporları kulübü (DOKADAK) üyeleri yaz aylarında Fırtına deresinin azgın sularında rafting yaptıkları botlarla kış ayında 1350 rakımlı Ayder yaylasında kar üzerinde rafting yapıyor. Botları yüksek tepelere çıkaran sporcular daha sonra hızla aşağı doğru inişe geçiyor.
 
Sporcular hızlı inen botlarda çoğu zaman zor anlar yaşıyor. Kimi sporcular ise bottan düşüyor. Aşırı hız alan bazı kayakçılar kontrolden çıkınca karayoluna düştü. Dokadak Spor kulübü başkanı Hasan Önder, Ayder yaylasının ülkenin en önemli turizm merkezlerinden biri olduğunu belirterek “Biz turizmde çeşitlenmenin öncülüğünü yapmaya çalışıyoruz. Raftingin farklı bir versiyonunu burada uyguluyoruz. Dünyada Karadeniz’in dışında başka yerde yok böyle bir şey. Farklı bir adrenalin farklı bir güzellik. Bu güzelliği dostlarımızla birlikte yaşıyoruz. Amacımız önümüzdeki dönemlerde kış turizmine karda raftingi de eklemeyi düşünebiliriz” dedi. Bu arada Yalçın Şahin adlı bir vatandaşın arabasının arkasına bağladığı kızakla çocuğunu çekmesi ilginç görüntü oluşturdu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum