1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Ayı yavrusu neşe kaynağı oldu
Ayı yavrusu neşe kaynağı oldu

Ayı yavrusu neşe kaynağı oldu

Rize Valiliği'nin koruma altına aldığı ayı yavrusu günde 2 litre süt tüketirken ilgi gösteren vatandaşların da neşe kaynağı oldu.

A+A-

GÖKTÜRK FIRAT - Rize'de köylüler tarafından bulunarak İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilen 2 aylık yavru ayı koruma altına alınırken, günde 2 litre süt tükettiği veı hayatından oldukça memnun olduğu gözleniyor.
Rize'nin Ardeşen ilçesi kırsalında köylüler tarafından bulunan ve İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne teslim edilen 2 aylık yavru ayı, Rize Valiliği'nce koruma altına alındı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Müjdat Akkurt tarafından İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bakımı yapılan yavru ayı, günde 2 litre süt tüketiyor.


 Akkurt, düzenli olarak yavru ayıya biberonla süt verirken, yavru ayı da ilk günlerin aksine insanlara alıştı. Yavru ayı, Akkurt'un yanından bir an olsun ayrılmazken, yemeğini yedikten sonra da çevresindeki insanlarla oynamayı ihmal etmiyor. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nde yavru bir ayının beslendiğini duyan meraklılar ise yavru ayıyı görmek için binaya geliyor.

Yavru ayının sağlık durumunun oldukça iyi olduğunu belirten Çevre Mühendisi Müjdat Akkurt ise, "Yavru henüz ete alışmadı. Sütle besleniyor. Günde 2 litre süt tüketiyor. Şu an için doğaya salma şansımız yok. Çok küçük olduğu için bakıma muhtaç durumda. Kendi kendine beslenemediği için bir süre daha bizim yanımızda kalacak. Bize karşı olan aşırı yakınlığı biraz da menfaatçiliğinden kaynaklanıyor. Bana bu kadar yakın olmasının nedeni benim elimden beslenmesi" diye konuştu.

Rize İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün maskotu haline gelen yavrunun, bir süre sonra Bursa'da bulunan Ayı Rehabilitasyon Merkezi'ne gönderileceği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız