1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Çubukçu Rize'de
Bakan Çubukçu Rize'de

Bakan Çubukçu Rize'de

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu Rize'de bir dizi gezi ve incelemelrde bulundu. Kızı trafik geçiren bir kadın bakandan yardım istedi.

A+A-

Mustafa BAYRAK - Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, 20 yıldır bekleyen Özürlüler Yasası'nın kendi hükümetleri döneminde çıkartıldığını belirterek, "Artık özürlülerimiz sokakta kalmayacak. Geçmişte aileleri tarafından sokaklara atılan özürlülerimize şimdi aileleri de sahip çıktı. Artık özürlüsü olan aile 'Ben ölürsem çocuğum ne olacak?' diye düşünmeyecek" dedi.

Bakanlığıyla ilgili bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye gelen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Rize Valisi Kasım Esen'i ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Hükümetleri döneminde 20 yıldır beklemekte olan Özürlüler Yasası'nın çıkartıldığını belirten Bakan Çubukçu, "Sayın Başbakanımız belediye başkanlığı döneminde bu projeyi geliştirdi ve ilk kez biz yasalaştırdık. Artık özürlülerimiz sokakta kalmayacak. Geçmişte aileleri tarafından sokaklara atılan özürlülerimize şimdi aileleri sahip çıktı. Artık özürlüsü olan aile 'Ben ölürsem çocuğum ne olacak?' diye düşünmeyecek. 81 ilde 148 sevgi evi yapıyoruz. Geçmişte evlat edinme sayısı 72 iken bugün bu rakam bin dolayında. Mahalli idarelerimizin de bu kapsamda yer almasını istiyoruz. Artık her özürlü için aile asgari ücret olan 403 YTL almaktadır. Ama maalesef kaynak ayrıldı ve birçok ailenin bundan haberi yok. Sizin vasıtanızla özürlülerimizin müracaatlarını bekliyoruz" dedi.


Valilik çıkışı Bakan Nimet Çubukçu'nun yolunu kesen Melek Dursun isimli bir anne, "Kızım evde yatalak. Trafik kazası sonucu yatalak oldu. 2 çocuğu var ve kızımın tedavi olması gerekiyor. Hiçbir hastaneye kabul ettiremedim. Tedavi olursa kendi ihtiyaçlarını karşılayabilir" diyerek yardım istedi. İstanbul'da 4 yıl önce kaza geçiren kızını rüyasında gördükten sonra aramaya başladığını ve 4.5 ay gibi bir sürede kızını hastanede bulduktan sonra evine getirdiğini belirten anne Melek Dursun, "Kızım İstanbul-Gebze Karayolu'nda kaza geçirmişti. 31 yaşında olan kızım Fatma Dursun 2 çocuk annesi ve kaza sonrası 4.5 ay sonra rüyamda kızımı gördüm ve aramaya başladım. Onu Kartal Eğitim Hastanesi'nde buldum. Eşi alkolik olduğu için eşinden ayrılmıştı. 17 yaşında oğlu var ve yeğenim de kazada sakat kaldı. Tedavisi olabiliyor ancak hiçbir hastaneye yatıramadım, hortumla kızımı besliyorum" diye konuştu.
Bakan Çubukçu ise Rize Valisi Kasım Esen'e talimat vererek gereğinin yapılmasını ve Fatma Dursun'un tedavisi için gerekli ortamın sağlanmasını istedi.
Ardından Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı ziyaret eden Bakan Çubukçu, Türkiye'de 81 ilde 148 Sevgi Evi Projesi'nin olduğunu ve birçoğunun inşaatına başlandığını söyledi. Bakan Çubukçu'ya Başkan Bakırcı çeşitli hediyeler verirken, Bakan Çubukçu daha sonra AK Parti İl Teşkilatı'nı ziyaret etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum