1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bakan Özak karayolunu test etti!
Bakan Özak karayolunu test etti!

Bakan Özak karayolunu test etti!

Başbakan Erdoğan'ın Cumartesi günü resmen hizmete açacağı Karadeniz Sahil Yolu'nda bugün son kontrolleri Bakan Faruk Özak yaptı.

A+A-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Sarp arasındaki kısmını basın mensupları ile birlikte gezdi.
Açılışı 7 Nisan Cumartesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak olan Karadeniz Sahil Yolu'nun Trabzon-Sarp arasındaki bölümünü beraberindeki Karayolları Genel Müdürü Cahit Turan, Karayolları 10. Bölge Müdürü Mahmut Çelikcan, yolun yapımını gerçekleştiren müeahhit firma yetkilileri ve basın mensupları ile birlikte gezen Bakan Özak, otobüste yolculuk boyunca yol hakkında gazetecilere teknik bilgiler verdi.

İlk ihalesi 1987 yılında yapılan Karadeniz Sahil Yolu'nun Samsun-Sarp arasındaki toplam uzunluğunun 543 kilometre, proje bedelinin de 4.3 milyar dolar (6.6 milyar YTL) olduğunu belirten Bakan Özak, yola 2002 yılı sonuna kadar toplam 1.5 milyar dolar (2.3 milyar YTL) harcama yapıldığını ve aynı dönemde 220 kilometrelik kısmın tamamlanarak trafiğe açıldığını, fiziki gerçekleşmenin ise yüzde 38 olduğunu kaydetti. 2003 yılından bugüne kadar geçen 4 yıllık dönemde ise toplam 2.2 milyar dolar (3.4 milyar YTL) harcama yapıldığını ve yolun 316 kilometrelik kısmının tamamlanarak trafiğe açıldığını dile getiren Bakan Özak, bunun sonunda toplam fiziki gerçekleşmenin yüzde 98'i bulduğunu ifade etti.

Bakan Özak, 1987 yılında ihalesi yapılan yolun büyük kısmının kendi iktidarları döneminde tamamlandığını belirterek, yolun yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Of-Hayrat Kavşağı'nda otobüsü durduran ve otobüsünden inerek çocuklarla birlikte fotoğraf çektiren Bakan Özak, 27 Eylül 1993 yılında başlayan Karadeniz Sahil Yolu'nun Sarp Sınır Kapısı'na kadar uzanmasını amaçlayan imza kampanyasını gösteren fotoğraf ile birlikte gazetecilere poz verdi. Daha sonra çocuklarla top oynayan ve futbol topunu sektiren Bakan Özak, beraberindekilerle yolda fotoğraf çektirdi.
Bakan Özak, dünyanın en iyi 200 müteahhidi arasında yer alan 20 Türk müteahhitten en az 10 tanesinin Karadeniz Sahil Yolu'nda çalıştığını da hatırlatarak, "Bu yolun tamamlanması Karadenizli'nin bayramı ve düğünüdür. Herkesi düğünümüze bekliyoruz" diyerek herkesi açılışa davet etti. Bakan Özak, daha sonra otobüsle Sarp Sınır Kapısı'na hareket etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum