1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Şahin Rize'de konuştu
Bakan Şahin Rize'de konuştu

Bakan Şahin Rize'de konuştu

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin Rize'de yaptığı konuşmada muhalefete yüklendi.

A+A-

Başbakan Yardımcısı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kendi inancına göre günah çıkarttığını söyledi.
Bakan Mehmet Ali Şahin, AK Parti Rize İl Teşkilatı'nın Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Rize'ye geldi. İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Şahin, ana muhalefet partisi CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi konusundaki politikalarını eleştirerek, "Özellikle ana muhalefet partisi Türkiye'de gerginliğe yol açmak için cumhurbaşkanlığı seçimini sürekli gündemde tutuyor. Neymiş efendim, Başbakan Recep Tayip Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağını bir an önce açıklasın. Mecbur mu? Sana ne. Neden efendim, sayın Başbakan Erdoğan cumhurbaşkanı adayı olmamalıymış? Başlık atıyorlar. 16 Nisan 2007'de Türkiye yüzyıl geri gidecekmiş. Bu tarih sayın Cumhurbaşkanı Sezer'in görev tarihinin dolduğu gündür. Yeni cumhurbaşkanının da göreve başlayacağı gündür. Şunu söylemek istiyorlar; Parlamentoda AK Parti ağırlıktadır. Cumhurbaşkanı da AK Parti'li birisi olacaktır. Eğer böyle olursa Türkiye yüzyıl geri gidecektir.' AK Parti 53 aydır iktidardadır. Türkiye geri mi gitti?" dedi.

Başbakanlık mevkii C.Başkanlıktan daha iyi!
CHP lideri Deniz Baykal'ın kendi inancına göre günah çıkarttığını söyleyen Şahin, "Özellikle sayın Baykal günah çıkartıyor. Kendi inancına göre günah çıkartıyor. Çünkü sayın Başbakanımız 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı olamamıştı. Daha sonra Anayasa'da değişiklikler yapıldı. Bir ilimizde seçimler iptal edildi. Başbakanımız'ın bu ilden milletvekili olmasına sayın Baykal ve partisi de destek verdi. Baykal bu desteği verirken, Türkiye'nin ağır şartları altında kendisinin ve partisinin ezileceğini, bu sorunların çözülemeyeceğini, Türkiye'de işlerin daha da kötüye gideceğini düşündü. Kendi ifadesine göre bunlar olurken, izleyip keyif çatmayı planladı. Ama iş böyle olmadı. AK Parti iktidarı başarılı oldu. İçte ve dışta hedeflerini büyük oranda yakaladı. Kendi tabanları onlara kamuoyu araştırmalarında 'Oy kaybetmeye başladık. Siz burada Erdoğan'ın önünü açarak hata yaptınız' demeye başladılar. Baykal da güya kendi inancına göre günah çıkartıyor. Efendim, 'orada onu destekledim ama cumhurbaşkanlığı seçiminde önünü keseceğim' diyor. Hesap sadece budur. Başbakanlık yapan bir kişi cumhurbaşkanlığı yapamaz mı? Başbakanlık şartları taşıyan birisi cumhurbaşkanlığı şartları taşıyamaz mı? Türkiye'de en etkili sorumluluk başbakanlık sorumluluğudur. Halkın her şeyiyle meşgul olan kişidir. Cumhurbaşkanlığı makamı temsil ve tasdik makamıdır" diye konuştu.
Bakan Şahin, daha sonra İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde yer alan Şehitler Günü Resim Sergisi'ni gezdi. Şahin, buradan geliri şehit ailelerine bırakılmak üzere iki resim satın aldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum