1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakanlık, Rize'nin ambulans haberini yalanladı
Bakanlık, Rize'nin ambulans haberini yalanladı

Bakanlık, Rize'nin ambulans haberini yalanladı

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Rize'de 37 ambulans standart dışı çıktı" haberinin gerçekle bir alakası olmadığını bildirdi.

A+A-

Sağlık Bakanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan "Rize'de 37 ambulans standart dışı çıktı" haberi üzerine açıklama yaptı.

Ambulansların uygunsuz olduğuna dair haberlerin gerçekle bir ilgisi olmadığı belirtilen açıklamada, "Rize illindeki tüm ambulanslarımız orijinal donanımı ile kullanılıyor olup, ambulanslarımız gerekli tüm tıbbi cihaz ve malzemelere sahiptir. Mevcut durumlarıyla hepsinin TSE standartlarına uygunluk belgesi vardır" denildi.

Habere konu olan durumun TSE'nin yeni çıkartmış olduğu ilave değişiklikleri içeren bir uygulama olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Bu durumun da acil sağlık hizmeti sunumu ile direk bir ilgisi yoktur. (Örneğin; araç yüksekliği ile araç eninin oranlaması, iç koltukların dizaynı vb. gibi) Dolayısıyla TSE'nin standartlarına yeni ilavelerin eklenmesi mevcut ambulanslarımızın asla standart dışı olduğu gibi bir anlam ifade etmemektedir. Tüm personelimiz, tam donanımlı ambulanslarla ve özveriyle vatandaşlarımıza acil sağlık hizmeti vermeye devam edecektir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum