1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Balıkçılar hayal kırıklığı yaşadı
Balıkçılar hayal kırıklığı yaşadı

Balıkçılar hayal kırıklığı yaşadı

Trabzon'da balıkçılar son 10 yılın en verimsiz av sezonunu geçirdiklerini ve gelecek sezondan da endişeli olduklarını belirttiler.

A+A-

Doğu Karadeniz Balıkçı Kooperatifleri Birliği Başkanı Ahmet Mutlu, son 10 yılın en verimsiz av sezonunu geçirdiklerini ve gelecek sezondan da endişeli olduklarını söyledi.
Mutlu, 15 Nisan’da başlayan av yasağının ardından geride kalan sezonu değerlendirdi. Son 10 yılın en verimsiz av sezonunu geçirdiklerini belirten Ahmet Mutlu birçok tekne sahibinin işçilerine ödeme yapamadığını ve aldıkları banka kredilerini ödeyemediklerini söyledi.
 Geride kalan sezonu ‘tam bir hayal kırıklığı’ olarak tanımlayan Mutlu, “5 aylık hamsi sezonunda ancak 1 buçuk ay kadar avlanma yapabildik. Hamsi avından beklenen verimi elde edemedik. Gürcistan bizden daha kötü durumdaydı. Bunun iklimden, bilinçsiz avlanmadan tutun da kirliliğe kadar bir çok sebebi bulunuyor” dedi.
Artvin’in Hopa ilçesinden Giresun’a kadar birliğe bağlı yaklaşık 80 kadar büyük balıkçı teknesinin bulunduğunu kaydeden ve bu teknelerin büyük kısmının sezonu zarar ederek kapattığından yakınan Mutlu, “Yaklaşık 20 kadar büyük tekne sahibi, avlanma yapamadığından tayfaya kar payı veremedi. Teknelerin büyük kısmı Akdeniz ve Ege’ye orkinos avına gitmek zorunda kaldı. Balıkçılar olarak son 10 yılın en verimsiz sezonunu yaşadık diyebiliriz. Bazı tekneler önceki 2 sezonda yaşanan verimliliğe bağlı olarak geçen sezon da aynı verimliliğin yaşanacağı beklentisiyle ciddi yatırımlar yapmıştı. Ancak bunun karşılığını alamadılar ve hayal kırıklığı yaşadılar. Hatta bazı tekne sahipleri aldıkları banka kredilerini dahi ödeyemedi” diye konuştu. Av yasağının başlamasıyla beraber teknelerin bakıma alındığını, ağların onarılmaya başlandığını ve gelecek sezon hazırlıklarının başladığını ifade eden Ahmet Mutlu, 1 Eylül 2007’de yasağın sona ermesiyle başlayacak yeni av sezonundan da fazla ümitli olmadıklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız