1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başbakan Ardeşen'de konuştu
Başbakan Ardeşen'de konuştu

Başbakan Ardeşen'de konuştu

Başbakan Erdoğan, Rize programının 2. gününde helikopterle geldiği Ardeşen İlçesi'nde açılışlara katıldı. Ziyaret renkli görüntülere sahne oldu.

A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaptıkları hizmet ve çalışmaların iyi takip edilmesini isteyerek, "Bizim çalışmalarımızı iyi takip edin. Sandığa ona göre gidin. Sandıkta oy verirken partiye değil, bir ülkenin geleceğine oy veriyorsunuz. Bu oylar yanlış verildiğinde ülkenin geleceği kararır. Oylar yerini bulduğunda o ülkenin geleceği aydınlık olur. Biz Türkiye'nin aydınlık geleceği olarak yola çıktık ve aydınlık geleceğiyiz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Rize programının 2. gününde Ardeşen İlçesi'nde açılışlara katıldı. Helikopterle Rize'den Ardeşen'e gelen Başbakan Erdoğan, beraberindeki Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak'la yapımı tamalanan Hükümet Konağı ile Ardeşen Belediyesi tarafından yaptırılan Parke Fabrikası, Beton Santrali, Kapalı Otopark'ın açılışları ve Kültür Merkezi'nin temel atma törenine katıldı.
 
Hükümet Konağı önünde hemşehrilerine seslenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında birkaç kez öksürünce "Kusura bakmayın. Grip durumundan dolayı rahatsızlığım var. Sesim çıkmıyor" diyerek su içti.
Temeli yıllar önce atılan hükümet konağının yapımını kendilerinin tamamladığını kaydeden Erdoğan, "Bu hükümet konağının yapımı ne zaman başladı, ne zaman bitti? Bitirmek bize nasip oldu. Niye biliyor musunuz? Dün Kültür Bakanımız bir şey söyledi. Doğubeyazıt'ta 1976 yılında yapımına başlanan Kültür Sitesi'nin bitirilmesinin bize nasip olduğunu söyledi. 30 sene düşünebiliyor musunuz? Bunu 1-2 yılda bitirmek mümkündür. Çayeli Adliye Sarayı'nı 1 yılda bitirdik. Yönetim budur, hükümet budur. Lafla yürümez peynir gemisi, trenle yürüyor trenle. Bizim çalışmalarımızı takip edin. Sandığa ona göre gidin. Sandıkta oy verirken partiye değil, bir ülkenin geleceğine oy veriyorsunuz. Bu oylar yanlış verildiğinde ülkenin geleceği kararır. Oylar yerini bulduğunda o ülkenin geleceği aydınlık olur. Biz Türkiye'nin aydınlık geleceği olarak yola çıktık ve aydınlık geleceğiyiz" diye konuştu.
 
Türkiye'nin son 30 yılda ilk kez bütçe açığını 3.9 katrilyona düşürdüğünü belirten Erdoğan, "Bu rakam daha önce 40 katrilyon civarındaydı. Şu an 3.9 kartilyona düştü. Bu bir denk bütçe olayıdır. Bu ne demektir? Türkiye artık hesabını iyi bilen bir ülke demektir" açıklamasını yaptı.
Konuşmasında ana muhalefet partisi olan CHP'ye de yüklenen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
 
"Biz 'SSK hastaneleri ile devlet hastanelerini birleştireceğiz' dedik. O halk parti varya, çıktı 'Olmaz' dedi. 'Olacak' dedik ve oldu. İş bilenin kılıç kuşananın. Biz dedik, 'Halk neden kuyruklarda bekliyor?' Dediler ki 'Öyle'. Dedik ki 'Bunlar insan değil mi?' Ben de SSK'lıydım. Gittim, kuyruğa girdim. Başbakan oldum. Bir SSK eczanesine girdim. Baktım eczacı hanım, reçetedeki ilaçların birini veriyor, ötekini veremiyor. 'Neden' diye sorduğumda ihalenin yetişemediğini söyledi. Biz de 'SSK'lılar da diğerleri gibi serbest eczanelerden ilaçlarını alabilecekler' dedik. Anamuhalefet buna da muhalefet etti. Dedi ki 'Olmaz'. Biz dedik 'Olur' ve oldu. Biz bu milletin efendisi değil hizmetkarıyız. Bu millet kendisine hizmet edeni nereye koyacağını iyi bilir. Ama bu millet kendisine karşı gurur edeni de nereye oturtacağını iyi bilir. Sandığa gömer. Gururlanma padişah, senden büyük Allah var."
Erdoğan, konuşması sonrasında açılışını yaptığı hükümet konağında incelemelerde bulundu. Daha sonra parti otobüsüyle AK Parti İlçe Başkanlığı önünde halka hitaben kısa bir konuşma yapan Erdoğan, parti binasına geçti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum