1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Başkana saldırıda 4 gözaltı; 3'ü aynı soy ad!
Başkana saldırıda 4 gözaltı; 3'ü aynı soy ad!

Başkana saldırıda 4 gözaltı; 3'ü aynı soy ad!

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen'e düzenlenen saldırıyla ilgili polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 3'ü aynı soy adı taşıyor!

A+A-

Çayeli Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dün akşam ilçedeki Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kutlu Doğum Haftası' programına katıldı. Başkan Dr. Atilla Esmen Program bitimi salondan ayrıldığı esnada kimlikleri belirsiz bir gurubun saldırısına uğramıştı. Saldırı sonrası Belediye Başkanı Dr. Atilla Esmen ve şöförü Hasan Esmen darp edilmişti.

Olay sonrası saldırı girişiminde bulunan zanlıların yakalanması için başlatılan soruşturmada A.Ç., Y.Ç., S.Ç. ve Y.U. gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslarının soy isimlerinin aynı olması gözlerden kaçmazken, belediye personeli A.Ç.'nin, Atilla Esmen'nin göreve gelmesinin ardından görevden aldığı garaj sorumlusu olduğu iddia ediliyor.

AK PARTİ'DEN SERT AÇIKLAMA

Bu arada, AK Parti Çayeli İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada olay sert bir şekilde kınandı.

Ak Parti Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar imzasıyla yapılan yazılı basın açıklamasında, “Saldırı Milli İradeye Yapılmıştır” denilerek şu ifadelere yer verildi:

17 Nisan 2014 Perşembe akşamı saat 19.30’da Çayeli İlçe müftülüğünce hazırlanan kutlu doğum programına İlçemiz Belediye Başkanı Sayın Dr. Atilla Esmen ve Ak partimizi temsilen İlçe Başkan Yardımcımız Sayın Bayram Sarı ve teşkilattan sorumlu İlçe Başkan Yardımcımız Sayın Yasin Aslan katılmışlardır.
Belediye Başkanımız Dr. Atilla Esmen ve beraberindekiler daha önce planlanan başka bir programa katılmak üzere 20.15 sularında salondan ayrıldılar. Arabaya binecekleri esnada görgü tanıklarının ifadelerine göre ondan fazla kişinin saldırısına uğramışlardır.
Çayeli Belediye başkanımız Dr. Atilla Esmen’e ve Ak Partimizi temsilen yönetim kurulu üyelerimiz ve başkanımızın şoförü Hasan Esmen’e yapılan çirkin saldırı Tüm Çayelilere olduğu gibi milli iradeye de yapılmış bir saldırı olarak görmekteyiz.
Bu menfur saldırıyı nefretle kınıyor bunu yapan veya yaptıranları şiddetle lanetliyoruz.
Bu saldırının  Ak Parti ailesi olarak bizleri daha da kenetlediğine inanıyor, Belediye Başkanımızın şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrada yanında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.
Demokrasiyi içine sindiremeyip Çayeli’mizin imajını bozmaya çalışanlar şunu iyi bilmelidirler ki hiçbir zaman başarılı olamayacaklardır.
Kamuoyu vicdanında suçlu oldukları aşikâr olan bu kişilerin yüce Türk adaleti önünde de hak ettikleri cezayı alacaklarına inancımız tamdır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum