1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Baydemir'in itfaiye aracı olay oldu!
Baydemir'in itfaiye aracı olay oldu!

Baydemir'in itfaiye aracı olay oldu!

Trabzon Çayırbağı Belediyesi'nin isteği üzerine Diyarbakır'dan hediye edilen itfaiye aracının başına gelmeyen kalmamış!

A+A-

Trabzon'un Çayırbağı Belde Belediyesi'nin itfaiye aracı sıkıntısı Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in gönderdiği araçla giderildi. 'Diyarbakırlı' araca önce bazı tepkiler gelirken, bomba ihbarının bile yapıldığı öğrenildi.

Baydemir’e Teşekkür Ettiler
Jandarma, Çayırbağı Beldesi’nin AK Partili Belediye Başkanı Hilmi Köroğlu’nu makamında ziyaret ederek, konu hakkında bilgi aldı. Ancak şimdi, geldiği günden beri 4 yangına müdahale eden araç için belde halkı ve belediye başkanı Baydemir’e teşekkür ediyor.

Diyarbakır Belediye değil mi?
Biz can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan başkan Köroğlu ise "Üzerinde Diyarbakır Belediyesi yazıyor diye araca bomba ihbarı yaptılar. Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz” dedi.

Trabzon'un Çayırbağı Belde Belediyesi'nin itfaiye aracı sıkıntısı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nden gönderilen araçla giderildi.

29 Mart 2009 Yerel Seçimleri'nde Trabzon'un Akçaabat ilçesine bağlı 5 bin 500 nüfuslu Çayırbağı beldesinin yeni başkanı, Ak Partili Hilmi Köroğlu (53) oldu. Koltuğu devralan çiçeği burnunda başkan, belediyenin eksiklerini tespit edip ihtiyaç listesi oluşturdu.

Listenin başında, itfaiye aracı vardı, zira beldede itfaiye aracı bulunmuyordu. Herhangi bir yangında alevlere hortumlar ve kovalarla müdahale ediliyor, çevre il ve ilçelerden gelecek yardım bekleniyordu. Parası olmayan başkan, başvurduğu 'kardeş' belediyelerden yardım istedi ama kimse Çayırbağı'na itfaiye aracı vermedi!

BAYDEMİR "MEMNUNİYETLE" DEDİ
Başkan Köroğlu itfaiye sorununu, müteahhit arkadaşı Remzi Durmaz'a aktardı. Diyarbakırlı Durmaz, "Osman Baydemir'den isteyelim. O gönderir" dedi.
Geçen Haziran ayında Antalya'da düzenlenen Belediye Başkanları Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Köroğlu, burada Baydemir'le konuşma fırsatı bulup konuyu açtı. Baydemir, "Memnuniyetle" diyerek, Çayırbağı'na itfaiye aracı gönderme sözü verdi.

Yazışmalar, prosedürler yaklaşık 6 ay sürdü. Ocak ayının sonunda Çayırbağı Belediyesi'nden bir şoför Diyarbakır'a giderek aracı teslim aldı. Trabzon'a gece yarısı ulaşan şoför, hastanede tedavi gören bir yakınını ziyaret etmek için aracı yol kenarına park edip hastaneye girdi. Yarım saat sonra çıktığında aracın etrafının polisler tarafından çevrildiğini gördü, araçta bomba bulunduğu yolunda ihbar geldiğini öğrendi. Olayın aktarıldığı Köroğlu, "O araç bizim" deyince polisler olay yerinden ayrıldı.

JANDARMA BİLGİ İSTEDİ
21 plakalı ve üzerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yazan aracın Çayırbağı'na ulaşmasıyla belde halkından bile mesafeli yaklaşanlar oldu. Başkana 'başkan bu ne iş? diyenler oldu. Köroğlu hepsine 'kardeşliği' anlattı.

Son olarak Jandarma istihbarat elemanları da Köroğlu'nu ziyaret etti. Makamda yapılan görüşmede aracın nasıl alındığı, Köroğlu ile Baydemir arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğu yönünde sorular yöneltildi.

"Biz can kurtarmanın derdindeyiz onlar ayrılık tohumlarını ekme derdinde" diye konuşan başkan Köroğlu ise "Üzerinde sırf Diyarbakır Belediyesi yazıyor diye araca bomba ihbarı yaptılar. Sırf Diyarbakır Belediyesi'nden aldık diye sorgulanıyoruz. O araç geldikten sonra 4 yangına anında müdahale ettik ve vatandaşlarımızı yanmaktan son anda kurtardık. Çayırbağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin belediyesi de Diyarbakır değil mi? Böyle bir anlayış olamaz. Türkiye barış ve kardeşliğe aç. Bu tohumları ekiyoruz. İtfaiye aracının üzerinde hala Diyarbakır Belediyesi yazıyor. O yazıyı silmeyeceğim. Baydemir'e sonsuz teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Birilerinin Trabzon'u Diyarbakır'ın alternatifi gibi gösterme çabalarını da hayretle izlediğini vurgulayan Köroğlu, "Bizi ayırmaya ve bölmeye çalışanların planlarını işte bu şekilde suya düşürüyoruz" diye konuşurken belde halkı da bir ay önce gelen itfaiye aracı için Baydemir'e teşekkür ediyor.

BAYDEMİR: KARARI OYBİRLİĞİYLE ALDIK
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Trabzon’un Çayırbağı Belediyesi’ne gönderdiği araçla ilgili açıklamalarda bulundu. Baydemir, belediyeler arasında bu tür dayanışma örneklerinin yaşandığını belirterek, "Samimiyetle ifade etmek gerekirse, bu talebin sayın başkandan ve Trabzon’dan iletilmesi beni hem sevindirdi hem de heyecanlandırdı. Biliyorsunuz kamuoyunda, özellikle son yıllarda, maalesef Trabzon ile Diyarbakır’ı kutuplaştırma çabası var. Sanki iki tezat kent gibi hava yaratılmaya çalışılıyor. Trabzon ve Diyarbakır’da yaşayanlar birbirine tahammül edemezmiş gibi gösterilmek isteniyor. Ben durumun böyle olmadığına inanıyorum. Diyarbakırlı ve Trabzonlu hemşerilerimizin iki tarafa kardeşlik, saygı ve hoşgörüyle baktığına inanıyorum. Aslında Çayırbağı Belediyesi’yle yaptığımız dayanışma bunun da bir ifadesidir. Başkandan gelen talebi biz, belediye meclisimizde oyladık. Bu talep oybirliğiyle alındı" diye konuştu.

"Bizim sunduğumuz dayanışmanın maddi anlamda büyüklüğü yok" diyen Baydemir, "Bunun için aslında bugüne kadar konuşmadım. Benim istirhamım bunun manevi bir dayanışma olarak görülmesi" ifadelerini kullandı. Çayırbağı Belediye Başkanı Halil Köroğlu’nun, "İtfaiye aracındaki plakayı da sökmeyeceğim, yazısını da silmeyeceğim" sözlerine Baydemir, "Sayın başkana teşekkür ediyorum. Plaka ve yazıyı silmemesi kadirşinaslık örneğidir. İşte dostluk budur" şeklinde konuştu.

"GETİRDİĞİM GÜN ETRAFINI ÇEVİRİP BOMBA ARADI"
Aracı Diyarbakır'dan Trabzon'a getiren şoför Tamer Ocak (31), sadece yarım saat terk ettiği aracın etrafında polisleri görünce şok oldu. Ocak o anları şöyle anlattı: "Aracı Diyarbakır'dan aldım ve Trabzon'a getirdim. Hastanenin önüne park ettim. Yarım saat sonra içerden çıktım. Aracın etrafı polis doluydu. Bomba uzmanı vardı, güvenlik şeridi çekilmişti. Hemen yanlarına giderek, 'ne oluyor?' diye sordum. 'Bomba ihbarı var' dediler. İhbarı yapan kişiyi bilmiyorum ama sırf aracın üzerinde Diyarbakır Belediyesi ve 21 plakası bulunduğu için bu şekilde davrandığını düşünüyorum. Biz en temel ihtiyacımızı karşılamak amacıyla çalışıyoruz, insanların düşündüğü şeylere bakın."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
8 Yorum