1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Baykal Trabzon’da hadis okudu!
Baykal Trabzon’da hadis okudu!

Baykal Trabzon’da hadis okudu!

Trabzon’da miting yapan CHP Lideri Baykal, “Hz. Peygamber, komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor. Ne güzel bir anlayış değil mi?" dedi!

A+A-

Ersen KÜÇÜK - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin gidişatından kaygı duyanların haklı ve meşru taleplerini dile getirecek tek partinin CHP olduğunu belirterek, partisinin 1 hafta sonra iktidara geleceğini söyledi.
Baykal, Trabzon Atatürk Alanı'nda partisinin düzenlediği mitingde halka seslendi. Konuşmasına alanı dolduran kalabalığa "Trabzon bugün iktidarı, yeni başbakanı tayin ediyor" diye başlayan Baykal, Türkiye'nin gidişatından kaygı duyanların alanları doldurduğunu ve ülkeye birilerinin sahip çıkmasını istediklerini belirterek, vatandaşın haklı ve meşru taleplerini dile getirecek tek partinin CHP olduğunu kaydetti. Miting alanını dolduranlara "Nasılsınız, iyi misiniz, işleriniz yolunda mı, kazancınız yerinde mi, fındıkçı, çaycı memnun mu, esnaf memnun mu, keyfiniz yerinde mi?" gibi sorular yönelten Baykal, kalabalığın "Hayır" şeklindeki cevapları üzerine, 'Türkiye son 4.5 yılda zenginleşti' deniliyor. '6 kat zenginleştik' deniliyor. Doğru mu? Peki bu zenginlikten kim yararlanıyor? Trabzon'daki vatandaş yararlanıyor mu? Ama yararlanan birileri var. Kim bunlar? Borsadan zenginleşenler var. Bunların yüzde 70'i yabancı. Kültürümüzde, inancımızda bir anlayış var. Hazret-i Peygamber diyor ki, 'Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir.' Ne güzel bir anlayış, ne doğru değil mi?" diye konuştu.

 Türkiye'nin toplam borcunun son 4.5 yılda iki kat arttığını öne süren Baykal, "Türkiye'de bugün doğan her çocuk 5-6 bin dolar borçla doğuyor. Böyle bir manzaranın içindeyiz" dedi. Bir hafta sonra CHP'nin iktidara geleceğini ileri süren Baykal, şöyle devam etti: "Bir defa artık ekonomi faize, havadan para kazanmaya, ranta değil üretime ve ihracata yönelecek. Üretimi destekleyeceğiz. Türkiye'nin kalkınması tarımdan başlar. Kalkınma topraktan başlayacak. Çiftçiden, tarımdan, fındıktan, çaydan başlayacak. Mazottan ÖTV'yi kaldıracağız. Hesabını, kitabını yaptık biz, boş konuşmayız. Ben taahhütte bulundum mu onu gerçekleştireceğimden emin olun. Ben boş konuşmam. Yeşil kartlı kalmayacak. Trabzon'u büyükşehir yapacağız. Bana söyler misiniz, Trabzon niye Büyükşehir değil? Gerekçesi ne? Trabzon hakkını alacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum