1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bedava elektriği model oldu!
Bedava elektriği model oldu!

Bedava elektriği model oldu!

Ayder Yaylası girişindeki tesisinde 12 yıldır bedava elektrik kullanan vatandaş, aynı sıkıntıyı yaşayan bölgedeki yatırımcılara da model oldu...

A+A-

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Ayder yayla girişinde alabalık çiftliği ile tesisleri bulunan Mustafa Memoğlu 12 yıldır elektrik faturası ödemiyor.

Ayder yayla girişinde 12 yıl önce Alabalık çiftliği ve restoran kurduktan sonra elektrik almak için TEDAŞ'a baş vuran Mustafa Memoğlu "O zaman benden 1,5 milyar lira para istediler. Tesis o kadar para tutmamıştı. Bir fabrikadan çıkma dinamo buldum onu ders çevirerek kontaktır taktım, su değirmen yaptım ve suyu yüksekten değirmene aktarıp kendi elektriğimi üretmeye başladım. 200 dolayında ampul, 2 buzdolabı, televizyon ve çeşitli elektronik eşyaları çalıştırdı. Şimdi ise ikincisini kurdum. O dönemde 60 bin lira masrafım oldu. 12 yıldır elektrik parası ödemiyorum. Normalde TEDAŞ'dan elektrik alsam her ay 700–800 YTL fatura gelirdi. Elektrik sıkıntım yok. Bu anlamda 8 ayrı iş yerinede aynı şartlarda elektrik üretimi için yardımcı oldum. Tedaş ın bana zorluk çıkarması benim işime geldi" dedi.

Elektrik alamadı akıl almaya gitti
Bu arada Memeoğlu'nun bedava elektrik projesi aynı zorluğu yaşayan bölgedeki insanların da ilgisini çekiyor.

6 yıldır Ovit Çapanca bölgesinde ki evine elektrik almak için Erzurum TEAŞ'a baş vuran ancak bir türlü elektriği bağlanmayan Sefer Yılmaz da Mustafa Memoğlu'dan bilgi aldıktan sonra kendi elektrik tesisini kuracağını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum