1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bedava Rafting heyecanı
Bedava Rafting heyecanı

Bedava Rafting heyecanı

8-10 Temmuz tarihleri arasında Fırtına Deresi'nde DOKADAK tarafından düzenlenen şenlikte, isteyen vatandaşlara ücretsiz rafting heyecanı yaşatılıyor.

A+A-

Rize'de 8-10 Temmuz tarihleri arasında 1. Fırtına Rafting Şenliği düzenleniyor. Ardeşen ilçesi Fırtına Deresi'nde Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından düzenlenen şenlikte, isteyen vatandaşlara ücretsiz olarak rafting heyecanı yaşatılıyor.
Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından, dünyadaki savunmasız 200 önemli karasal ekolojik bölgeden biri olarak belirlenen Fırtına Vadisi'nde yapılan şenliğe katılanlar, yemyeşil bir ortamda Fırtına Deresi'nin coşkun sularından rafting yapmanın sevinç ve heyecanını yaşıyor.
Ardeşen ilçesindeki Fırtına Deresi'nde, Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü (DOKADAK) tarafından düzenlenen şenlikte, vatandaşlara ücretsiz olarak rafting heyecanı yaşatıldı.
DOKADAK Başkanı Hasan Önder, son dönemde ekoturizme dayalı turizm türünde ülke genelinde artış olduğunu, ancak buna rağmen Fırtına Vadisi ve Kaçkar Dağları'nın sesini yeterince duyuramadığını söyledi.
Düzenledikleri etkinlik ile öncelikle yörenin adının duyurulmasının hedeflendiğini dile getiren Önder, ''Rize'de akarsu sporları, özellikle de rafting için ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
Şenliğe Rize'deki 10 kulübün ve 20'ye yakın takımın katıldığını ifade eden Önder, ''Rize'nin dışında Gürcistan'dan da 2 ekip katılıyor. Şenlikte, 18 yaşından büyük ve yüzme bilen herkese 3 gün boyunca ücretsiz rafting heyecanı yaşatacağız. Şenliğimize yüzlerce, hatta bine yakın kişinin katılmasını bekliyoruz. Şenlikte akşamları ise çeşitli eğlenceler düzenleyerek vatandaşlara hoşça vakit geçirtmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.
Önder, vatandaşlara 2 kilometrelik tehlikesiz bir parkurda rafting yaptıracaklarını, 10 Temmuz'da bitecek şenliğin son gününde ise katılımcı takımlar arasında bir yarış düzenleyeceklerini kaydetti.

Festivalin ilk gününde kamp kurulması ve Rafting deneme inişleri ile yöresel müzik, eğlenceler yapıldı. Akşam da Fırtına Vadisi ve Kackarlar Fotoğraf Gösterisi düzenlendi.
Bugün saat 12.00'de ise şenliğin açılışı, Rafting inişleri ve akşam da yöresel müzik, eğlence programı yapılacak. Salı günü de nehir inişleri ve katılımcılara belge dağıtımı yapıldıktan sonra kamp ateşi adlı müzik eğlence programı düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız