1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bilgisayar kazandılar
Bilgisayar kazandılar

Bilgisayar kazandılar

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün İspanya ve İtalya'dan 3 eğitim kurumu ile birlikte hazırladığı "Geri Dönüşüm Projesi" ile 12 kişi bilgisayar sahibi oldu.

A+A-

Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğünün İspanya ve İtalya'dan 3 eğitim kurumu ile birlikte hazırladığı ''Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi'' ile 12 kişi bilgisayar sahibi oldu.
Avrupa Birliği (AB) ve AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen ''Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi'' kapsamında 60 saatlik bilgisayar kursunu başarıyla tamamlayarak bilgisayar almaya hak kazanan kişiler için tören düzenlendi.
 
Törene, Rize Vali Yardımcısı Ahmet Altıntaş, Rize Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuşoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, İspanya ve İtalya'dan davetliler ile bilgisayar almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.
Çelik, törende yaptığı konuşmada, projeyi yaşam boyu eğitim çalışmaları çerçevesinde planladıklarını belirterek, şöyle konuştu: ''Proje kapsamında çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile özel kişilerden atıl durumda 59 bilgisayar topladık. Yapılan çalışmalar sonucunda atıl durumdaki bilgisayarlardan 22'sini geri kazandırdık. Hasan Kemal Yardımcı Lisesi'nde açılan kursa 14 vatandaşımız müracaat etti. 60 saatlik kurs sonucu 12 vatandaşımız bilgisayar almaya hak kazandı. Diğer 10 bilgisayarı da açacağımız yeni kurs sonrası eylül ayında hak sahiplerine teslim edeceğiz.''

Bilgiyi en iyi kullanan toplumların çağın gelişmelerini yakalayacağını vurgulayan Çelik, ''Bu toplumlar amacına ulaşır. Biz de bu proje ile ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, bilgiye en kısa yoldan ulaşmalarını ve çağı yakalamalarını sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Başarılı bir çalışma olduğunu proje bitince daha net anladık'' dedi.
Çelik, projenin 3 yıl devam edeceğini sözlerine ekledi.
72 YAŞINDA BİLGİSAYAR KULLANMAYI ÖĞRENDİ-
''Bilgisayar Geri Dönüşüm Projesi'' kapsamında düzenlenen kursa katılan bedensel engelli Dursun Küçükkazdal (72), 60 saatlik kurs sonrası bilgisayar kullanmayı öğrenerek bilgisayar sahibi oldu.
Küçükkazdal, projeyi haberlerden öğrendiğini ifade ederek, ''Boş zamanlarımı değerlendirmek için Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek müracaat ettim. Kurs boyunca torunum beni araba ile kursa getirip götürdü. Başarılı olduğum için mutluyum'' diye konuştu.
Küçükkazdal, amacının bundan sonra internet üzerinden bilgisayar sayesinde daha çok bilgi sahibi olmak olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız