1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bir başkadır Fırtına'da rafting
Bir başkadır Fırtına'da rafting

Bir başkadır Fırtına'da rafting

Fırtına vadisinde 3 gün süren rafting şenliği büyük ilgi gördü. DOKADAK tarafından düzenlenen şenliğin gelecek yıllarda daha kapsamlı olması hedefleniyor.

A+A-

Muhteşem 3 Gün
Fırtına vadisinde bu yıl ilk kez düzenlenen fırtına rafting şöleni büyük bir katılımla gerçekleştirildi. 3 gün süren şölende bol bol ücretsiz rafting yapılırken devlet erkanı da şölene renk kattı. Rize Valisi Kasım Esen, Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz ve diğer yetkililer fırtına dersinde rafting yaptı.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından, dünyadaki savunmasız 200 önemli karasal ekolojik bölgeden biri olarak belirlenen Fırtına Vadisi'nde yapılan şenliğe katılanlar, yemyeşil bir ortamda Fırtına Deresi'nin coşkun sularından rafting yapmanın sevinç ve heyecanını yaşadılar.
Önder: Hedefimiz Büyük
DOKADAK Başkanı Hasan Önder 1.Fırtına Rafting Şenliği hakkında yaptığı açıklamada son dönemde ekoturizme dayalı turizm türünde ülke genelinde artış olduğunu, ancak buna rağmen Fırtına Vadisi ve Kaçkar Dağları'nın sesini yeterince duyuramadığını söyledi.

Düzenledikleri etkinlik ile öncelikle yörenin adının duyurulmasının hedeflendiğini dile getiren Önder, ''Rize'de akarsu sporları, özellikle de rafting için ciddi bir potansiyel var. Bu potansiyelin iyi değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz'' dedi.
Şenliğe Rize'deki 10 kulübün ve 20'ye yakın takımın katıldığını ifade eden Önder, ''Rize'nin dışında Gürcistan'dan da 2 ekip katıldı. Şenlikte, 18 yaşından büyük ve yüzme bilen herkese 3 gün boyunca ücretsiz rafting heyecanı yaşattık. Şenliğimize bine yakın kişi katıldı. Şenlikte akşamları ise kamp ateşi yakıp müzik eşliğinde çeşitli eğlenceler düzenledik dedi.

Önder, şenlikte emeği olan başta Ardeşen Belediyesi olmak üzere Çaykur, Ayder Su ve diğer sponsorlar firmalara teşekkür ederken gelecek yıllar için büyük hedeflerinin olduğunu da belirtti.
Finalde Bayrak Şov Vardı
1.Fırtına Rafting şöleni 3.ve son gününe bayraklı rafting gösterisi ve ödül töreni damgasını vurdu. Türk ve gürcü ekibinden oluşan rafting ekipleri muhteşem bir final gösterisi yaptı. Gelişim ekibinde bulunduğu rafting botunda Türk ve gürcü bayrakları açıldı.

Finalde Gürcistan’dan gelen sporculara belge ve kupaları verildi.
Ardeşen Kaymakamı Cahit Işık Özel İdare Müdürü Dursun Yaşaroğlu ve diğer yetkilileri bulunduğu ekip ile raftingçiler toplu hatıra fotoğrafı çektirdiler. (Yasin BAŞALMAZ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız