1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BİR GECEDE AĞA 5 BİN 500 PALAMUT TAKILDI!
BİR GECEDE AĞA 5 BİN 500 PALAMUT TAKILDI!

BİR GECEDE AĞA 5 BİN 500 PALAMUT TAKILDI!

Karadeniz'de hamsi soğuk sulara göç ederken palamut geri döndü. Pazarlı ufak balıkçı teknesinin ağına bir gecede 5 bin 500 palamut takıldı!

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Karadeniz’de 15 dereceye kadar yükselen deniz suyu sıcaklığı nedeniyle hamsi azalırken palamut bereketi yaşanıyor.

Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi Rizeli balıkçıların bol miktarda palamut avlamasına neden oluyor.

balik1.20141213010935.jpg

Rize Pazarlı balıkçı uğur Acıyan, bir gecede ağlarına 5 bin 500 adet palamut takıldığını ve küçük balıkçı teknesinin batma tehlikesi geçirdiğini söyleyerek, “Bugüne kadar böyle bir olaya şahit olmamıştık. Adeta deniz palamut kaynıyor.  Dün akşam palamut bereketi vardı. Yaklaşık 255 kasa, 5 bin 500 adet palamut yakaladık. Hepsini birden alamadık. Diğer balıkçı arkadaşı çağırdık, bize yardımcı oldu. Az kalsın batıyorduk. Arkadaş son anda yetişti  ve balıkların yarısını diğer  kayığa aktardık.” dedi.

Balıkçılar, palamut sezonunun bittiğini, hamsi için denize açıldıklarını ancak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde olması nedeniyle bol miktarda palamut avlandığını ifade ettiler.

balik2.20141213010954.jpg

Palamudun sıcak, hamsinin de soğuk havayı sevdiğini ifade eden balıkçılar, "Palamut, göç hayvanı olmasına rağmen sıcağı sevdiği için Karadeniz'e geri dönüş yaptı. Denizdeki sıcaklık seviyesi düşse hamsi olacak ama şu an sıcak olduğu için hamsi Batum tarafına doğru göç ediyor. Umduğumuz kalitede hamsi yok. Havaların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi denizdeki av beklentilerimizi de bozdu. Havalar soğursa durum normale dönecek diye umut ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum