1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. BİR PROTESTO GÖSTERİSİ DE PAZAR'DAN!
BİR PROTESTO GÖSTERİSİ DE PAZAR'DAN!

BİR PROTESTO GÖSTERİSİ DE PAZAR'DAN!

Rize'nin Pazar ilçesinde, Charlie Hebdo dergisinde Hz. Peygamberi tasvir eden karikatürler yayınlanması ve akabinde yaşanan olaylar, protesto edildi

A+A-

CENGİZ YILDIRIM
Pazar Belediyesi Meydan Parkı'nda öğle namazının ardından toplanan bir grup, "Kimse kutsalımıza dil uzatamaz”, “Deden söndüremedi İslamiyet'in nurunu, sen mi söndüreceksin Ebu Cehil'in torunu", “Siz Charlie olun, biz elhamdülillah Müslümanız" yazılı dövizler taşırken zaman zaman da sloganlar atarak, tekbir getirdi.

eylem13.jpg

Pazar Belediye Başkanı Ahmet Basa, AK Parti İlçe Başkanı Nurettin İnce ve kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı protesto gösterisinde ilk konuşmayı grup adına AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Hızır Çatan yaptı.

eylem5hizircatan.jpg

"Peygamberimize Fransa’daki tescilli İslam düşmanlarını ve onların taşeronlarının karikatürler üzerinden yaptıkları saldırıları lanetliyoruz.” diye söze başlayan Çatan şunları söyledi: “Batının ve içimizdeki batıcıların ve içimizdeki yandaşlarının derdi ifade özgürlüğü değil, İslam’a, peygambere saldırarak Müslümanların direncini kırmaktır. Müslümanların gücünü ve sabrını kimse sınamaya kalkışmasın. Bu çirkin kumpasın ifade özgürlüğü ile hiçbir alakası yoktur. 34 yıllık CNN muhabiri İsrail aleyhine konuşma yapıyor diye işten atılıyor ve yine bu zihniyetler kalkmış ifade özgürlüğünden dem vuruyor. Bizler kutsalımıza yapılan hiçbir hareketi sineye çekmeyeceğiz ve bu çirkinlikler karşısında sesimizi gür bir şekilde tüm dünyaya duyuracağız. Anamız, babamız, canımız sana feda olsun ey nebi! Bu ümmetin şerefisin, onurusun. Seni hak peygamber olarak gönderen rabbimize hamdolsun"

eylem7cemaltasci.jpg

Çatan’ın ardından Memur-Sen Pazar İlçe Başkanı Cemal Taşçı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bugün burada, son günlerde Fransa’da meydana gelen ve dünyada etkisini gösteren bir olayın bize dönük olumsuz yönelişini protesto etmek zere toplanmış bulunuyoruz. Peygamberimize olan sevgimizi bir kez daha ortaya koymak için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Kendini bilmez birkaç insan denen mahlûkun, Sevgililer, Sevgilisi Efendimizi karikatürlere konu edinerek, İslam âleminden öç alırcasına kudurduklarını görmekteyiz. Fikir özgürlüğü adına insanların kutsallarına hakaret etmek kimsenin hakkı olmamalıdır. Batı’da İslamofobi, yani İslam düşmanlığının hızlı bir şekilde geliştiğini görmekteyiz. Bunu, sadece Müslümanların “terör”e bulaşmasıyla izah edemeyiz. Biz biliyoruz ki, Batı tarih içinde 13 kez Haçlı seferi düzenleyerek Müslüman avına çıkmıştır. Evet, Fransa’da gerçekleştirilen dergi baskınını biz de şiddetle kınıyoruz. İslam bir şiddet dini değildir; barış ve hoşgörü İslam’ın temelidir. Ancak, Fransa, biraz da kendi geçmişine bakarak olayları değerlendirmek durumundadır. Bugün Afrika’da 22 ülke Fransızca konuşmaktadır. Bu, bize Fransa’nın Afrika’yı ne duruma getirdiğini, nasıl sömürdüğünü göstermiyor mu? 1962’de Cezayir’in Fransız sömürgesinden kurtuluşuna kadar, Fransa’nın Cezayir’de yapmış olduğu zulümler, oranın halkı tarafından dillerden dillere aktarılarak gelmiştir. Bombayı orta yere bırakıyorsunuz, sonra birileri onu patlatınca, suçluyu başka yerlerde aramaya kalkışıyorsunuz. Karikatür olayı sadece Fransa’da gelişen bir olay değil, daha önce de Danimarka’da ortaya çıkmıştır. İlla birileri, kendileri sıkışınca, Müslümanların kutsallarını kaşıyarak dünya gündemine oturmak istiyor. Ama dünya artık eski dünya değil, Müslümanlar da tarihlerinde olduğu gibi, yeniden içlerinde ihya hareketlerini başlatarak dünyaya ve insanlığa, insanlığı tanıtmak adına yollara düşmüşlerdir. İnsanlığın tacı Peygamberimize kimsenin, fikir özgürlüğü adına dil uzatmaya hakkı yoktur. Bu lanetleri şiddetle kınıyoruz; çünkü bu bizim imanımızın bir gereğidir. Her Müslüman, bırakalım en yakınlarını, kendi canından da aziz bildiği Peygamberine sahip çıkmakla yükümlüdür. Bunun hiçbir siyasi izahı olamaz. Aslına bu olup bitenler, bizleri ve nesillerimizi daha duyarı kılmaya doğru itmektedir. Peygamberimiz, dinimizi ve sonsuzluğumuzu daha yakından tanımak hepimizin görevidir ve öyle olmalıdır. Tanınmayan insanı sevmekte zorlanırsınız, Peygamberimizi daha yakından tanımak adına, onun hayatını anlatan kitapları daha bir iştiyakla okumak da bizim görevimiz olmalıdır. Dünya bilsin ki, her Müslüman, Peygamberi uğruna canını kurban etmeye hazırdır. Bizler dünya hayatının geçici olduğuna, ahret hayatının ise ebediliğine inanıyor ve bu sonsuz hayatımızın da Efendimiz olmadan mutluluğa ermeyeceğini biliyoruz ve insanlığa sesleniyoruz. Dinimize, Efendimize, kutsallarımıza dokunmayınız! Eğer birazcık insanlığınız varsa, bu duygularımızı anlamaya çalışınız!"

eylem2.20150126170531.jpg

Yapılan konuşmaların ardından Memur-Sen Pazar İlçe başkanı Cemal Taşçı tarafından yapılan dua ile protesto gösterisi olaysız şekilde sona erdi.

eylem6.jpg

galeri.gif

eylem4.20150126170659.jpg

eylem3.20150126170755.jpg

galeri.gif

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
42 Yorum