1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Bombaya tahliye, taşa hapis verdi!
Bombaya tahliye, taşa hapis verdi!

Bombaya tahliye, taşa hapis verdi!

McDonald's bombacısı Yasin Hayal'i tahliye eden hâkim, Başbakan Erdoğan'ın otobüsüne taş atan kişiyi tutukladı...

A+A-

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı'nın izinli olduğu gün McDonald's'ı bombalama suçundan yargılanan Yasin Hayal'i tahliye eden hâkim Şevki Uluçam, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın otobüsüne taş atan Soner Satılmış'ı (23) tutukladı.
Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nin üyelerinden Uluçam'ın, başkan Dursun Kaya Güleç'in izinli olduğu gün Yasin'i tahliye etmesi tartışma yaratmıştı. O güne kadar az sayıda duruşmada bulunan Uluçam'ın başkanlığını yaptığı heyette Abdullah Doğanay ile Sıddık Ercan Uğurdan da bulunuyordu. 13 Eylül 2005'teki duruşmada, savcı Yakup İnal Demir'in, Hayal'in tutukluluk halinin sürmesine karar verilmesini istemesine rağmen, heyet oybirliğiyle Hayal'i tahliye etmişti. Uluçam, dün Trabzon Adliyesi'nde ilginç bir karara daha imza attı.
'Tek amacım dikkat çekmek'
Rize'ye gitmek üzere önceki akşam Trabzon'a gelen Başbakan Erdoğan'ın otobüsü Rize'ye hareket ettiği sırada, Soner Satılmış adlı bir kişi koşarak elindeki taşı otobüsün ön kısmına fırlattı ve iddialara göre küfretti. Gözaltına alınan Satılmış'ın üzerinden kelebek tabir edilen bir bıçak da çıktığı öne sürüldü. Zanlının fırlattığı taş, otobüsün kaportasının şoför tarafına isabet etti.
AKP üyesi olduğunu öne süren Satılmış'ın, polisteki ifadesinde, "Bir süre önce iş istemek için AKP İl Başkanlığı'na gittim. Başkan, orada olduğu halde sekreter beni görüştürmedi, yardımcısına yönlendirdi. İşsiz olduğumu belirtince bu kişi bana, 'Burası İş Bulma Kurumu mu lan?' diye hakaret etti. Başbakan'ın geleceğini duyunca havalimanına gittim. Başbakan, otobüsle geçerken polisler görüşmeme izin vermedi. Ben de yerden aldığım taşı otobüse fırlattım. Tek amacım dikkat çekip iş istemekti" dediği öğrenildi.
Satılmış tutuklandı
Trabzon Adliyesi'ne sevk edilen Satılmış, tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Dün 'nöbetçi hâkim' olan Ağır Ceza Mahkemesi Üyesi Şevki Uluçam, "Başbakan'ı kasten yaralamaya teşebbüs", "kamu malına zarar vermek" ve "kamu görevlisine hakaret" suçlarından Satılmış'ın tutuklanmasına karar verdi. (Kaynak: Milliyet)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum